Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

RAP Pierwsza próba ;)

Seredin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko!

Zapraszam do przesłuchania i ocenienia mojego pierwszego tracka. 
Pierwsza i druga zwrotka jest moja, a refren kumpla ;).

Enjoy!

https://soundcloud.com/olek-kozina/davkzn-ocean-strat

(03.09.2014)
EDIT:

Miałem ostatnio troche wolnego czasu i postanowiłem ponownie coś nagrać,
nawiązując do komentarzy pod pierwszym kawałkiem, dzięki bardzo za obiektywne opinie,
dają mi sporo do myślenia. Niestety nadal nagrywam na tym samym sprzęcie, bo póki co na lepszy mnie nie stać i nadal będę pluł w mikrofon, który niestety w odległości dalszej niż ta przy której nagrywam niestety nie wyłapuje w ogóle mojego głosu. 
 Licze na kolejne opinie. Udostępniam po jednej zwrotce dla próby, całe kawałki na światło dziennie nie wychodzą ;)

https://soundcloud.com/olek-kozina/kzn-mila-short

&

https://soundcloud.com/olek-kozina/kzn-noca

Aktualnie nie gram nigdzie.

Opublikowano

4/10. Plujesz w mikrofon, koszmarny podkład (słychać ze na podstawowym ssmplach jakiegoś programu i bez znajomości kompozycji) i masz wadę wymowy (wyboroWOM). Flow i wchodzenie ujdzie :P

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

4/10. Plujesz w mikrofon, koszmarny podkład (słychać ze na podstawowym ssmplach jakiegoś programu i bez znajomości kompozycji) i masz wadę wymowy (wyboroWOM). Flow i wchodzenie ujdzie :P

Nic mi nie wiadomo, o tym żebym miał wadę wymowy, ale dzieki bardzo za opinie :). Na to liczyłem, by ktoś mi wytknął błędy. Beat zerżnięty z youtube'a. 

Opublikowano

No to nie wiem, w każdym razie mówisz "OM" zamiast "ą"

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

nie ogarniam czemu młode raperzyny swoje pierwsze kawałki puszczają w net zamiast nagrywać, pisać dla siebie ew. dawać do przesłuchania ziomkom. To jest tak c*****e że nie powinno ujrzeć światła dziennego

23d5997a573e9.jpg

Opublikowano

nie ogarniam czemu młode raperzyny swoje pierwsze kawałki puszczają w net zamiast nagrywać, pisać dla siebie ew. dawać do przesłuchania ziomkom. To jest tak c*****e że nie powinno ujrzeć światła dziennego

A może ty swoje opinie powinieneś zachować dla siebie, ewentualnie podzielić się nimi ze swoimi ziomkami zamiast puszczać je w net?

@Temat: ćwicz dykcję kolego, ale jak na 1 raz to nie jest źle.

Opublikowano

To nie żadna wada wymowy to OM - Ą tylko dykcja - można wyćwiczyć.

Kawałek jeśli miałbym ocenić w skali amatorskiej to 6/10.

Staraj się trzymać tematu, by nie śpiewać wers o tym a kolejny z innej bajki.

Troszkę dalej od mikrofonu na przyszłości, bo słychać jakby ktoś Ci go próbował włożyć w usta.

Najważniejszy jest pomysł, kolejna rada, by kawałki nie były o tym samym co 3/4 całego polskiego rapu.

qTyp0z6.png

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Primo :

To co nagrywam jest tylko i wyłącznie w otoczeniu moim i moich ziomków. Nie znajdziesz tego na yt, na fb czy tam na twitterze. Mpcforum jest pierwszym miejscem gdzie coś swojego dodałem będąc ciekaw opinii osób których nie znam, bo nie każdy ziomek będzie na tyle szczery, żeby mi powiedzieć "weź spie%$alaj do piwnicy, gówno robisz" . 

Secundo : 

Dziekowa za opinie, negatywne cieszą najbardziej ;)) .

fajne ;l

fanie sie słucha 

na zdjęciu który to ty?

Zgaduj zgadula ;)))

f5: na górze dwie nowe zwrotki do przesłuchania ;). Pozdro

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

JAKIE WY TU FLOW WIDZICIE?

typowa chujoza rapu

bardzo ambitny bit

i oryginalne swieze wersy typu ' rzeczywistosc niekoniecznie kolorowa '

XDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Kim Ty k***a w ogóle pajacu jesteś, żeby nazywać mnie chujozą. Robię to co lubie i żaden internetowy p**** nie ma prawa tego kwestionować. Zapytałem to forum o opinię, normalnych ludzi którzy wytykają mi co jest nie tak, którzy piszą co im sie podoba bądź nie, a tu wyskakuje taki pewnie 15-letni grzyb i nazywa mnie chujozą dodając stukilometrowe "XDDDDDDDDDDDDDD" . Nie pozdrawiam, ssij jaja platfusie.

Opublikowano

Beat całkiem dobry, ale co do twojej nawijki to tak strasznie średnio :\ Jak na początki nie najgorzej, radzę inspiracje czerpać także z zagranicznych produkcji, pozdrawiam :)

2qn9ijq.jpg

Opublikowano

@Seredin poćwicz i posłuchaj sobie jeszcze chady czy piha xD

Będę sobie słuchał kogo chciał i będę robił taki rap jaki chce, nie mow mi jak mam żyć niuskulowy gimbolu zaślepiony w trapraphouse

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...