Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z systemem, dziwne zwiechy, zaznaczanie i inne

kmick

Pytanie

Opublikowano

Czołem, mam problem z komputerem, a dokładnie z Windowsem. Problem polega na tym, że jak uruchamiam przeglądarkę, włącze kilka zakładek i jest przy okazji włączone skype, jakiś program po kilku minutach komputer dostaje ''laga'', klawiatura przestaje działać (pisane są dziwne znaki typu ĆŹŻÓ i głównie lewa część klawiatury), zaznacza na pulpicie kilka ikonek. Przy grach to samo, jeśli wcześniej działała przeglądarka to podczas gry prędzej czy później dostaje wariacji. Chcąc coś uruchomić (program) pyta o uprawnienia administratora, tak bez przerwy, nic nie da rady zrobić. Czyściłem CCleanerem, odkurzaczem, adwlcleanerem, robiłem skany malwarebytes i innymi antywirami, zmieniałem antywiry. Windows jest legalny, oryginalny 8.1 64 bit. Komputer jest nowy, dopiero co zakupiłem, głównie pod gry.

Formata zrobiłem dzisiaj w nocy, przeinstalowałem wszystko dokładnie, mam dwie partycje (1 windows, 2 na gry/pliki). Zainstalowałem wszystkie sterowniki płyty głównej, karty dźwiękowej i graficznej i problem dalej jest.

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

fdormatowałem wszystkie partycje, dzisiaj znowu zrobiłem format i bez instalowania niczego, odpaliłem steama i zacząłem pobierać dużą grę, znów zacięło przy włączonej przeglądarce. Mógłbym oddac na gwarancję ale pewnie znowu to sporo zejdzie a ja nie mogę na to sobie pozwolić.

Opublikowano

Potrafisz ty czytać? Bo widzę że nie, formatowałem komputer i skanowałem dziesięć razy, żadnych wirusów nie ma.

Nie doczytalem do konca, oddaj kompa do serwisu.

Opublikowano

Ja bym zrobil formata windowsa lub przeskanowal i wykasowal, nie znam sie ale wydaje mi sie ze masz wirusa.

Potrafisz ty czytać? Bo widzę że nie, formatowałem komputer i skanowałem dziesięć razy, żadnych wirusów nie ma.

Opublikowano

Nie będę niczego oddawał do serwisu bo mam już dość problemów z komputerami. Strzelam że siedzi jakiś program albo coś i nie mogę tego znaleźć. Było to samo na laptopie, a te same programy instalowane były.

A robiles format tylko partycji z windowsem czy wszystkie? Skoro mowisz ze jakis program siedzi to zrob format wszystkich partycji bo moze masz cos na innej partycji niz windows.

W sumie napisales ze masz dwie partycje i przeinstalowales wszystko, wiec po zainstalowaniu wszystkich sterownikow nie powinno byc zadnych bledow, chyba ze to wina producenta czy cos dlatego moze juz masz dosc serwisow ale ten jeden raz jeszcze bys mogl go dac.

Opublikowano

Nie będę niczego oddawał do serwisu bo mam już dość problemów z komputerami. Strzelam że siedzi jakiś program albo coś i nie mogę tego znaleźć. Było to samo na laptopie, a te same programy instalowane były.

Opublikowano

Ja bym zrobil formata windowsa lub przeskanowal i wykasowal, nie znam sie ale wydaje mi sie ze masz wirusa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...