Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z chińskimi programami

Nostero

Pytanie

Opublikowano

Witam, chciałem ostatnio pobrać pewien program z internetu. Myślałem że pobieram właściwy ale to był jakiś śmieć. Zaczęły mi się instalować jakieś chińskie programy i dodatki i pomimo że je usuwam to i tak na nowo się instalują. Da się rozwiązać ten problem bez robienia formata ?

Dołączam logi:

FRST.txt

Addition.txt

Shortcut.txt

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zabawy trochę było z tym risingiem, nie umiałem znaleźć pilku deinstalacji i odinstalowałem to programem revo uninstaller. Opera mi się też chyba zainstalowała razem z tymi chinolami, usunąłem ją wcześniej ale jakiś folder jeszcze został.

Komputer już niby działa normalnie, procesów nie ma a przeglądarka już się nie crashuje.

Fixlog.txt

Opublikowano

Wiem o tych procesach, jest to jakiś tam antywirus, nie pamiętam jego nazwy :v 

logi zaraz sprawdzę

już pamiętam, baidu xD

dodatkowo dziwi mnie ten wpis

2015-07-13 16:03 - 2015-07-13 16:05 - 00000000 ____D C:\Program Files (x86)\Opera

FRST wgl nie wykrywa Opery. Czy jest ona zainstalowana?

Wejdź do folderu C:\Program Files (x86)\Rising i znajdź plik deinstalacji, dalej wiesz co robić. 

http://wklej.to/gGqfo

jako fixlist.txt, obok frst, fix, fixlog na forum 

Odnośnie tych procesów chińskich, ja tam już nic nie widzę 

Opublikowano

Odinstaluj SkypEmoticons, Tencet (wejdź do folderu  C:\Program Files (x86)\Tencent, znajdź plik deinstalacji, dalej wiesz co robić [bawiłem się z tym adware z godzinę bo ni c**j nie wiedziałem jak go odinstalować, a tu proszę, najprostsze rozwiązanie :')])

http://wklej.to/pVFpC

zapisz jako fixlist.txt umieść obok FRST i kliknij FIX, restart, fixlog na forum i nowe logi bo zapewne nie wyjebie za 1 razem tenceta xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...