Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak dodać RAM do serwera forge?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. mam taki mały problem gdyż stworzyłem serwer minecraft 1.7.10 na hamachi by pograć z kumplem na modach (mam 43 mody) gdy odpalam serwer takim oto programem ''forge-1.7.10-10.13.4.1481-1.7.10-universal'' to otwiera mi się okienko gdzie ładują się mody itp, a po lewej stronie pisze ''Memory Use: 300mb (0% free)'' no i pytanie brzmi, jak zwiększyć tą pamięć do np 1GB ? Jest to dość uciążliwe gdyż na serwerze są lagi , świat wolno się ładuje i czasami serwer sam się wyłącza.. a i dodam jeszcze że do samego minecrafta mam przydzielone 2GB ram a wykorzystywanie ramu nie przekracza 800mb.

Opublikowano
 java -jar NazwaPliku.jar -Xmx1G

Polecenie wydajesz z konsoli lub poprzez plik startowy.bat 

Opublikowano

Poprzez plik nie mogę, jeżeli go otworzę to mam tysiące jakiś dziwnych znaczków.  a w konsoli wpisałem to pokazało się       [16:39:24] [server thread/INFO] [net.minecraft.server.MinecraftServer]: Unknown command. Try /help for a list of commands

Opublikowano

nie teraz mam tak jak powinno być. ale tego nie mogę edytować forge-1.7.10-10.13.4.1481-1.7.10-universal jedynie to mogę odpalić w notatniku albo winrar itp.. ale jak odpale w notatniku to mam tysiące różnych znaczków. 

oo łał chyba działa zaraz odpale serwer i powiem jak jest. :)

A jednak nie działa. pisze 213mb (18%free) ;/ 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...