Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czym grać ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siemka mam zamiar zacząć przygodę z warcraftem i teraz nie wiem kim grać i gdzie grać

na jakim serwerze najlepiej grać żeby było dużo polaków  (no i strona horda czy alianci)

strona zależna od ilości graczy a klasa ? myślałem nad warlockiem,warriorem czy roguem a może inną ? 

Opublikowano

Wydaje mi się że na start najlepszym rozwiązaniem żeby oswoić się z wowem i zobaczyć co i jak to Wrath of The Lich King. Co do serwera to wydaję mi się że dalej w topce utrzymuje się Sunwell czyli polski serwer z codzienną ilością graczy online 1500+. Jeżeli chodzi o stronę hordy czy ally to już Twój wybór bo ilość graczy jest raczej wyrównana. Co do klasy to też zależy czy pvp czy pve, ale ja osobiście poleciłbym Ci warriora ew. huntera ponieważ wydaję mi się on najłatwiejszy na początek z postaci które wymieniłeś.

Link do stronki serwera : http://sunwell.pl/

t5Wjng.png

Opublikowano (edytowane)

nie mam pojęcia o postaciach więc szukam najlepszego tanka,ew dobrego dps 

co polecacie ? 

a co do serwera to myślałem o globalu (nie privy) 

Edytowane przez ghapi
Opublikowano (edytowane)

Nie zgodzę się z kolegą. Każda klasa jest łatwa. Weź druida. Dlaczego? Bo możesz nim fajnie się pobawić. Może sięz mieniać w różne zwierzęta. Proponuję Ci połączenie druid guardian czyli tank i jakąś rase. Nie patrz na rase ,bo rasa jest ważna jak grasz jak pro gamer lub jesteś veteranem. A te kilka % racialu to tylko dla pro, dla początkujących to nie ma znaczenia:) Pytaj sie jak czegoś nie wiesz. A jeśli chodzi o serwer to ajwięcej polaków na orygina;nym wowie to Burning Legion. A priv to Sunwell jak napisał kolega.

Edytowane przez Eksodus
Opublikowano

Mouta zdobywasz na poziome 20. Musisz iść do trenera i kupić ridind ( po polsku jeżdzenie). Kosztuje ono bodajże około 3-4 golda. Jeżeli masz riding to kupujesz mounta. Najczęściej jest tak ,że koło ridingu stoi gościu z mountami. Riding dostajesz na poziomie 20 jak pisałem, a potem możesz go na poziomach 40. 60, 70 i 80 ulepszać, aby latać jeździć szybciej. Co jeszcze wytłumaczyć ? :)

Powiedz jaką rasą grasz a ja ci podam gdzeie kupuje sięriding.

Opublikowano (edytowane)

wybrałem druida night elf wszystko fajnie ale jakąspecjalizacje guardian to z niedźwiedziem tylko związane czy daje jakieś bonusy kiedy jestem pod zwykła postacią?

healing wydaje sie być spoko tak jak feral 

Edytowane przez ghapi
Opublikowano

Guardian czyli nie atakujesz mocami , spellami tylko zmieniasz sie w niedźwiedzia i wtedy atakujesz. To że atakujesz pod postacią niedźwiedzia to nie znaczy, że nie zmieniasz się w inne postacie. Nie obawiaj się, bedziesz mógł zmieniać się w Jelenia Morsa ( chyba :)) w ptaka itd. Po prostu jak bierzesz ferala to atakujesz kotem, a jak guardianem to w dungeonach ( lochach) atakujesz niedźwiedziem.

Opublikowano

noxxic jest bardziej przyjazny dla poczatkujacego ze wzgledu na UI i wiekoszosc pokazaną obrazkowo, na IV czesto spotykam sie z sciana tekstu i szczegolowym opisem kazdego talentu/skilla, ktory poczatkujacym nie jeest imo potrzebny [ mi nie byl ]...

z mojej strony jeszcze dodam ze healem sie przyjemnie lvluje bo szybko znajduje insty na finderze, jesli zaczniesz grac na Burning Legionie napisz do mnie na pw, moge pomoc z goldem i bagami na poczatek.

Druid jest dosc rozsadnym wyborem na poczatek chociaz chyba wiecej funu jest z takiego np boomkina niz resto.

3KIpGJ1.gif