Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Strona .pl, a vps

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, robię prywatny serwer metin2 na vps i mam strone z domeną .pl, czekam teraz, aż tylko dns zostaną przekierowane i właśnie gdybym miał robić stronkę, to nie mam zielonego pojęcia jak, bo nie wiem czy robić stronę na vps, że wchodzi się na ip vpsa i jest stronka i podpiąć stronkę pod ip vps czy jakimś innym sposobem mam to robić?

Opublikowano

Najlepiej podepnij pod DNS domeny i w panelu domeny dodaj takową stronkę i do 24h powinni podpiąć, jak nie chcesz bawić się w DNS to zrób przekierowanie na IP i wtedy nadal bedzie domena.pl tylko przekierowane poprzez IP (łatwiejszy sposó B).

No tak, tylko że przekierowanie będzie wyglądać tak: przekieruje cie, ale jako adres na przeglądarce wyświetlać będzie IP twojego VPSa.

Opublikowano

Najlepiej podepnij pod DNS domeny i w panelu domeny dodaj takową stronkę i do 24h powinni podpiąć, jak nie chcesz bawić się w DNS to zrób przekierowanie na IP i wtedy nadal bedzie domena.pl tylko przekierowane poprzez IP (łatwiejszy sposó B).

Hm, no mam domene i podpiąłem pod dns z hostinger.pl (ns1.hostinger.pl, ns2.hostinger.pl) i czekam teraz.. i mam zrobić stronkę i wszystko będzie ok rozumiem?

No tak, tylko że przekierowanie będzie wyglądać tak: przekieruje cie, ale jako adres na przeglądarce wyświetlać będzie IP twojego VPSa.

No właśnie mi chodzi o to, żeby było widać stronę, a nie ip. i dlatego pytam, że jak podepnę dns z hostinger i do ftp dodam stronę skonfigurowaną pod moje ip itp(nie wiem jak to sie robi), to bedzie ok? Jak cos to zapraszam jeszcze do tego tematu... http://www.mpcforum.pl/topic/1439062-szukam-fajnej-stronki-pod-serwer-metin2-instrukcja-is-itp/

Opublikowano

Hm, no mam domene i podpiąłem pod dns z hostinger.pl (ns1.hostinger.pl, ns2.hostinger.pl) i czekam teraz.. i mam zrobić stronkę i wszystko będzie ok rozumiem?

No właśnie mi chodzi o to, żeby było widać stronę, a nie ip. i dlatego pytam, że jak podepnę dns z hostinger i do ftp dodam stronę skonfigurowaną pod moje ip itp(nie wiem jak to sie robi), to bedzie ok? Jak cos to zapraszam jeszcze do tego tematu... http://www.mpcforum.pl/topic/1439062-szukam-fajnej-stronki-pod-serwer-metin2-instrukcja-is-itp/

Będzie ok.

Opublikowano

Będzie ok.

No to już mniej więcej wiem na czym stoję :D

Teraz tylko tak, był spis chyba kiedyś stronek do mt2, teraz jakoś nie widzę, jest ten spis nadal, lub ma ktoś jakąś fajną stronkę pod metina?

Temat do zamknięcia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...