Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaka lepsza wersja i tryb?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jaka wersja minecraft 1.8.7 czy 1.7.10 bardziej interesuje teraz graczy?

I jaki typ serwera najlepiej robić?

Opublikowano

­Tryb serwer SkyBlock, gdyż większość Hardcore'ów się znudziła. Wersja 1.8.7, gdyż najwięcej możliwości. :)

Opublikowano

Jeżeli nie masz pomysłu na serwer to go nie rób bo nic dobrego z tego nie wyjdzie. Najlepiej będzie jak zrobisz możliwość wchodzenia z 1.7.x i 1.8.x zapewnić to powinno największą ilość graczy. Osobiście zagrałbym na starym, trudnym survivalu z niskim dropem z rud, brak dodatków typu różdżka na spawn i brak przedmiotów na gildie.

Opublikowano

Jeżeli nie masz pomysłu na serwer to go nie rób bo nic dobrego z tego nie wyjdzie. Najlepiej będzie jak zrobisz możliwość wchodzenia z 1.7.x i 1.8.x zapewnić to powinno największą ilość graczy. Osobiście zagrałbym na starym, trudnym survivalu z niskim dropem z rud, brak dodatków typu różdżka na spawn i brak przedmiotów na gildie.

Pomysłów mam pełno tylko trochę w minecraft nie grałem teraz wracam chciałbym zrobić serwer tylko muszę wiedzieć pod jaką wersje robić paczkę i pod jaki typ :)\

Zastanawiam się czy takie połączenie dobre będzie "1.8.01.8.11.8.21.8.31.8.41.8.51.8.61.8.7"

Opublikowano

Pomysłów mam pełno tylko trochę w minecraft nie grałem teraz wracam chciałbym zrobić serwer tylko muszę wiedzieć pod jaką wersje robić paczkę i pod jaki typ :)\

Zastanawiam się czy takie połączenie dobre będzie "1.8.01.8.11.8.21.8.31.8.41.8.51.8.61.8.7"

Z tego co się orientuje silniki 1.8 wpuszczają na każdej wersji gry 1.8.x.

Skoro masz pomysły to lepiej by było jakbyś je przedstawił być może, któryś może okazać się naprawdę ciekawy i sprawi, że zachęci graczy do grania na twoim serwerze. 

Opublikowano

Ja myślę że 1.7.10.Ten silnik posiada wszystkie wersje mc 1.7.x oraz 1.8.x.Ponadto nie wiele pluginów jest na 1.8.7, oczywiście narazie.A co do trybu to minigames :)

Opublikowano

Ja bym zagrał na dobrym Creative z wersją 1.8.x

"Świat nie jest taki okrutny jak Ci się wydaje"

♥ Night Raid ♥ / The Global Elite \ ♥ Night Raid ♥

Opublikowano

Myślę, że lepiej będzie zrobić porządny i ciekawy tryb Hardcore z wersją 1.7.10, a potem jak gracze trochę pograją na serwerze i im się on spodoba, to serwer może będzie całkiem dobry. 

Opublikowano

Ja chętnie zagrałbym na serwerze SkyBlock na wersji 1.8.x, gdyż tam jest według mnie po prostu lepiej. Jednak, aby serwer był ciekawy musiałbyś dodać do niego różne dodatki, np. dopracowany i przemyślany system ekonomii, aby rozgrywka nie znudziła się po 3 dniach. Mimo tego przydałyby się również questy (zadania), za których wykonanie otrzymywałoby się jakieś nagrody.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...