Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ksiązka c++

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pamiętaj, że możesz pobrać demo książki http://pdf.helion.pl/cppri6/cppri6.pdf

Fajna rzecz dodana do c++11 to są wątki. Wcześniej musiałem używać boosta, który się godzinę kompiluje.

Wpisałem w skorowidzu thread/wątek  - 1 pozycja 1046, spis treści  = Nowy standard C++>Pytania sprawdzajce>1046 (ps. wcześniej jest podsumowanie)

Tak więc o wątkach tam nic nie ma. 

Ja bym tego nie kupował...

Opublikowano

Mogę polecić ci symfonie c++ standard. Porządna książka, która nauczy cię c++ od podstaw.

Symfonia? Ta ksiazka tlumaczy wszystko jak dla jakiegos debila. Jak juz cos brac po Polsku to Szkole Programowania od Prata.

Nie pomagam na PW, od tego macie forum!!!

#PHP-things

08FMpDu.png

Opublikowano

Tak więc o wątkach tam nic nie ma. 

Ja bym tego nie kupował...

To jest książka do podstaw, czego ty oczekujesz?

W dodatku do korzystania z wątków powinna wystarczyć ci dokumentacja.

Opublikowano

Nie polecam. Co wyście wszyscy się tak uparli na te książki?
Do podstaw wystarczy Ci internet, a w książkę zainwestuj, gdy wyczerpią się materiały i nie będziesz mógł znaleźć nigdzie indziej konkretnych informacji na dany temat.

Dbmy4Vg.png?1

Opublikowano

Symfonia? Ta ksiazka tlumaczy wszystko jak dla jakiegos debila. Jak juz cos brac po Polsku to Szkole Programowania od Prata.

Jeżeli czytając ją czułeś się jak debil to ok. Ale ja uważam, że jeżeli zaczyna programować, to będzie to bardzo dobry wybór dla niego. Każdy kiedyś zaczynał, a ty pisząc takie komentarze to chyba nie masz zamiaru jemu pomóc, lecz podbudować swoje ego. Symfonia tłumaczy wszystko od podstaw i po jej przerobieniu będziesz stał na bardzo stabilnym gruncie i dalej droga wolna. A i co do czytania dokumentacji etc. jest to dobre, ale dla bardziej zaawansowanych koderów.

Opublikowano

prata c++ jak najbardziej ok. Po przeczytaniu masz dosc dobry start, polecam. Przyjemnie sie czyta,zrozumiale. Nie wiem jak polska wersja bo czytalem oryginal.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...