Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dylemat co do matchmakingu

Groboswendis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam takie pytanie odnośnie systemu w lolu.

Jaka jest szansa że jeśli będę np. Silverem 3 wylosuje mi gracza który jest w Bronzie?

Bardzo mnie to ciekawi, bo jeśli namęczyłbym się żeby wyjść z bronzu i w końcu by mi sie to udało, a tu nagle znowu gram z ludźmi z bronzu a jestem już pare dywizji wyżej.

Z góry dzięki.

Opublikowano

Albo na odwrót, jak ty będziesz miał niskie mmr to możesz grać z brązami.

Dywizje nie mają nic do matchmakingu, to na podstawie mmr przydziela ci graczy.

Opublikowano

Typ z brązu musi miec high mmr a ty niskie. Ewentualnie gdy gra duo b1 z s1 to wtedy losuje graczy ok. S3. I wtedy mozesz miec w teamie b1 ale za to s1.

Opublikowano

a może od razu mastera ? =.=

jak jest w ślverze może mu się trafić max. Gold... a min. Bronz...

innymi słowy jak nie chcesz grać z bronzami ( Andrzej już wie ;x )

to musisz być w minimum goldzie... 

Opublikowano

@PanTobi Ja będąc w g3 (duo z g1) trafiałem już na p1/d5 (z ramkami z diamentów s4) -.^
Ale te diamenty musiały mieć chyba baaaardzo niskie mmr...

Opublikowano

Typ z brązu musi miec high mmr a ty niskie. Ewentualnie gdy gra duo b1 z s1 to wtedy losuje graczy ok. S3. I wtedy mozesz miec w teamie b1 ale za to s1.

Tak jest, kiedyś grając w silverze miałem w teamie gościa z brązu w duo z platyną. Gra oczywiście z*****a bo typ na adc a wgl nie farmił i bał się podejść pod stworki. Nie powinno tak być.

Opublikowano

Szanse że znajdziesz bronza grając na tej dywizji są bardzo niskie. Jeśli już takiego napotkasz, prawdopodobnie będzie to albo osoba grająca na poziomie silvera, albo smurf/premade smurfa. Nie patrz na dywizje osób które grają na rankedach tylko na MMR meczu. System dobiera Ci graczy o podobnym poziomie do Twojego, przez co nie możesz traktować od razu bronza za słabszego od siebie, jeśli pojawił się w Twojej lub przeciwnej drużynie. Nigdy nikogo nie lekceważ po dywizji, a zobaczysz że dobrze na tym wyjdziesz.

Opublikowano

@PanTobi Ja będąc w g3 (duo z g1) trafiałem już na p1/d5 (z ramkami z diamentów s4) -.^

Ale te diamenty musiały mieć chyba baaaardzo niskie mmr...

Grając na pewnym acc w g1 grałem z d5-d3, więc...

@top Wszystko jest zależne od mmr... albo ten "bronz" ma tak duże mmr... albo ty masz tak niskie :)+duo też może spowodować dobór np ciebie tak samo jak ktoś wyżej powiedział

Najlepszy ślepy mnich na EUNE, były challenger w s3 Strzeżcie się "krula" lasu

leesinacolythe.png

Ex-Challenger Player (TOP 23 EUW)

Opublikowano

a może od razu mastera ? =.=

jak jest w ślverze może mu się trafić max. Gold... a min. Bronz...

innymi słowy jak nie chcesz grać z bronzami ( Andrzej już wie ;x )

to musisz być w minimum goldzie... 

Jesteś w błędzie kolego, ktoś z bardzo słabym mmr z platyny też może się trafić.

Albo jakieś nieudane duo :P 

jjwxlXl.jpg

Sygna by

Nathalie <3

Opublikowano

Dobór graczy jest moim zdaniem uzależnione od mmr gracza. Jezeli gracz z brązu ma mmr silvera, golda, to lepiej dla ciebie! 

lil-pump-gif-4.gif

Opublikowano

Gralem z koleżanką rankeda na konie silver 3 ona g4 to dawalo nam goldy 3 i 4 wiec wszystko jest mozliwe :D,Jest opcja taka ze jakis silver 1 moze grac duo z brazem 5 i wtedy im da do teamu silvery 3 albo 5 + jakiegos  braza 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...