Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Android problem z kartą SD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Dzisiaj kupiłem kartę SD 16 GB, ponieważ moja stara 2 GB była za mała. Skopiowałem pliki ze starej karty na komputer, a następnie przeniosłem wszystkie na kartę 16 GB. Wszystko działa do momentu, gdy chcę przenieść jakieś aplikacje z telefonu do karty, po prostu się nie da. Proszę o pomoc.

Opublikowano

Masz roota?

Nie mam. :/

@Edit

Gdybym zrobił roota telefonu to mógłbym mieć problemy z grami multiplayer na telefonie?

Zapytam tutaj, bo nie chcę robić nowego tematu.

Opublikowano

Nie mam. :/

@Edit

Gdybym zrobił roota telefonu to mógłbym mieć problemy z grami multiplayer na telefonie?

Zapytam tutaj, bo nie chcę robić nowego tematu.

Tzn jakimi problemami?
Opublikowano

Tzn jakimi problemami?

Mój kolega ma zrootowany telefon i w jednej grze nie mógł się połączyć i właśnie nie wiem, czy to może być od tego.

Nie da się jakoś przenieść tych aplikacji bez rootowania?

Opublikowano

Mój kolega ma zrootowany telefon i w jednej grze nie mógł się połączyć i właśnie nie wiem, czy to może być od tego.

Nie da się jakoś przenieść tych aplikacji bez rootowania?

Nie ma żadnych problemów, Twój kolega coś zepsuł i to jego problem. A jeżeli Twój system nie obsługuje przenoszenia (np z ustawień) to nie, nie da się przenosić bez roota. Z rootem używasz Link2SD Plus (ważne żeby była wersja Plus, bo możesz przenosić tez dane aplikacji).

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Nie ma żadnych problemów, Twój kolega coś zepsuł i to jego problem. A jeżeli Twój system nie obsługuje przenoszenia (np z ustawień) to nie, nie da się przenosić bez roota. Z rootem używasz Link2SD Plus (ważne żeby była wersja Plus, bo możesz przenosić tez dane aplikacji).

Tzn. przenoszenie aplikacji z telefonu na kartę SD jest normalnie dostępne, ale na nowej karcie SD, gdzie są pliki przeniesione ze starej karty - nie da się przenieść aplikacji z telefonu do karty.

Opublikowano

Tzn. przenoszenie aplikacji z telefonu na kartę SD jest normalnie dostępne, ale na nowej karcie SD, gdzie są pliki przeniesione ze starej karty - nie da się przenieść aplikacji z telefonu do karty.

Ale danych aplikacji nie przenosiłeś?

Opublikowano

Ale danych aplikacji nie przenosiłeś?

Przenosiłem. Czyli pozostaje tylko root i problem z głowy?

Opublikowano

Przenosiłem. Czyli pozostaje tylko root i problem z głowy?

Spróbuj je wyciąć na komputer. Jak na zadziała to zrób roota i użyj Link2SD plus.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...