Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ponowna aktywacja serwera 1.0 / 1.4 ?

Serwer i wersja  

8 użytkowników zagłosowało

1. 1. Wersja

2. 2. Typ serwera

• Hardcore
    • Survival
    • FreeBuild
    • Inny [podaj w komentarzu]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka.

Jak wielu zapewne kojarzy jestem wczesnym graczem APLHY, w MC gram od praktycznie początków i pamiętam publikacje wersji 1.0.

Post jest dla STARYCH graczy, nie szukam dzieci, debili i tym podobnych osób!

Tak więc, mam zamiar zrobić serwer na wersje od 1.0 do 1.4, jeszcze nie zdecydowałem jaką.

Mam kilka pomysłów starych aby zagrać naprawdę dobrą ekipą 20 / 25 osób maxymalnie aby nie było motłochu

• HardCore
  1. Brak dropu z kamienia
  2. Bany za śmierć 12h
  3. Ilość żyć po rejestracji 3
  4. Możliwość powiększenia ilości żyć TAK
  5. Zdobywanie dodatkowych żyć IS bądź dropnięcie z bytów na serwerze
  6. Brak ochrony skrzyń
  7. Brak Gildii
  8. Możliwość zawiązania sojuszu z innym graczem
  9. Cuboid jedynie na spawnie
  10. Stare AdminShop'y jak kiedyś
  • Survival
  1. Gildie za darmo
  2. 1 Cuboid 1 gildia
  3. Brak banów za śmierć
  4. Brak ochrony skrzyń
  5. Możliwość okradania graczy z itemów jak na HardCore
  • FreeBuild
  1. Działki
  2. Gildie
  3. Działki małe, rozdawane przez Administrację
  4. Kopalnie, tartaki, miejsca z surowcami
  5. Osobna mapa z surowcami, wolna do budowania

Serwer myślę aby postawić na tanim hostingu, oraz zablokować wolne wejście, każda osoba która będzie chciała zagrać będzie składać specjalne podanie które rozpatrzę wraz z administracją [którą dodam późniejszymi czasami]

Biała lista będzie dla każdego gracza, zablokowany dostęp oraz solidny regulamin i zero pobłażania i litości dla osób łamiących regulamin.

Serwer najlepiej dałbym na 1.4.3 ponieważ ta wersja podoba mi się najbardziej, jest tam wszystko co potrzeba do miłego grania

Nie będę dodawał oszustów, dzieciaków, osób które nie potrafią poprawnie pisać oraz się zachować na czacie.

Serwer będzie miał osobne forum gdzie można będzie dodać zgłoszenie.

Ogólnie chcę pograć z starymi graczami, poczuć że w tej grze nadal jest to coś a stara wersja ma to tylko przypomnieć.

Posty typu "zagram" / "chętnie" zgłaszać będę za spam / offtop ponieważ szukam poważnych odpowiedzi

Administrację proszę o nie dawanie samoistnych warnów [jak ostatnio gdy tak napisalem 70% miało warny za posty w temacie :D]

Serwer powstałby do 7 / 14dni ponieważ nie ma tutaj za dużo roboty z tym.

Serwer byłby albo na Hamachi albo hostingu VPS / dedykowanym

TEMAT

Opublikowano

Cześć. Ja jestem dość nowym graczem grającym od przed ostatniej bety 1.8.1 :) Więc się wypowiem :)

Ja widziałbym aktywację serwera na wersji 1.0 z trybem Freebuild. Wtedy te serwery były najbardziej rozchwytywane i na nich grało b.dużo graczy. 

26_unnamed.png

Opublikowano

Tak FreeB było masa, sam miałem ponad 20 na liście w MC i dziennie grałem na przynajmniej 5/8

Wtedy te serwery były pełne 20/20 przez długie godziny i ciężko było się dostać na swój ulubiony właśnie z tego powodu.

1.0 jest dość ciężką wersją i nie każdy radzi sobie tam z przeżyciem z pewnych powodów takich jak:

1. Brak Pieca - nie ma podstawowego tworzenia sztabek żelaza itd
  2. Brak pułapek - nie zastawisz dispensera z strzałami
  3. Brak udogodnień, podstawowe itemy i jedzenie
  4. Nie będzie to łatwy FB

Bardziej graczom 1.8 poleciłbym 1.6 najstarszą i wtedy coraz niższą wersję po uprzedniej lekturze na jej temat, ale są wyjątki i jeżeli głosy przeważną 1.0 to taki serwer stworzę :)

TEMAT

Opublikowano

Jako że jestem  weteranem minecraft'a chętnie zagrałbym na starym dobrym survivalu lub FB, żeby znów poczuć ten klimat :/

r9wfFzB.png

Opublikowano

Gram od bety 1.3 (kiedy wprowadzili łóżko :) ) i bardzo chętnie bym zagrał na jakiejś wersji o której mówicie (aby to nie była wersja powyżej bety 1.4) - w trybie FB.

Opublikowano

Czyli póki co podoba się nadal stary dobry FB z gildiami za darmo, działkami i możliwością kopania surowców z osobnej mapy.

Jeżeli ten tryb spodoba się ~15 osobom którzy staną się staymi graczami chętnie taki stworzę, sam pograłbym na takim trybie.

Fajnie się tam grało, było miejsce na wszystko icały czas była zabawa.

Więc czekam na dalsze glosy

TEMAT

Opublikowano
Jestem graczem od wersji 1.5_01, myślę że mógłbym tam zagrać. Przestałem grać koło wersji beta 1.8 a wróciłem później na chwile do 1.5.2 chyba. Chętnie zagrałbym na takiej wersji 1.0 - Jeśli trudniej bądź 1.4.3/1.6 jeśli łatwiej, oczywiście freebuild/survival. Osobiście uważam że zdobycie surowców w nowych wersjach jest dziecinnie proste nie to co kiedyś, a także generator światów z alpha i bety wyglądał genialnie! jak przykładowo obejrzałem sobie kiedyś filmik z alphy to byłem zaskoczony wyglądem tego świata. Zastanawiam się tylko gdzie znajdziesz serwer i pluginy, ja ledwo co wygrzebałem swój stary 1.5_01 bukkit z pluginami po nieudanych próbach znalezienia go w internecie. 

To było śmieszne uczucie gdy skończyłem grać w mc bo mi się znudziło (Nie grałem na multi) i nagle wszyscy zaczeli w to grać :)

P.S. Komentarz dodany byłby wczoraj ale coś te mpc nie działa.

Opublikowano

­Gram od wersji 1.7.3 BETA, więc również się wypowiem.

Co do trybu Hardcore, który prezentujesz, to dalej nie wiem, dlaczego ludzie próbują wszystko ściągać z tych bardzo popularnych serwerów (które są popularne przez to, że taki jutuber ma sobie 4565161651 subskrypcji (w sensie dużo) i nakręcił reklamę) i myślą, że ich serwer będzie też miał 5555555 graczy... ja bym nawet osobiście pomógł, wspierał nawet taki serwer, z racji tego, iż podtrzymuje tradycję minecrafta, a nie "sety 5/4/3" (nawet nie wiem co to dokładnie znaczy) koxy i refile... survival to też dobry pomysł, lecz do freebuild są potrzebne działki?

sygnatura.png

Opublikowano

Tak FB to działki + gildie

Sv to GIldie na wolnej mapie bez działek

HC to brak gidlii i działek

Pliki znajdę, gdzieś miałem 1 oficjalny plik z serwera, więc łatwo o pliki

TEMAT

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...