Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skrypt - drop ze stone.

Neital

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wie ktoś jak zrobic, zeby ze stone dropiła mi łza ghasta (id: 370) z enchantem niezniszczalnosc 10 i nazwą "Artefakt I" ? Daje +

Opublikowano
on mine of stone: #Nie ruszaj!
	chance of 2%: #Procent dropu
		add 1 370 of unbreaking 10 named "&2&lArtefakt I" to player's inventory #Nie ruszaj! 

proszę ;)

­

Uważam, że poziom mojej inteligencji nie przekracza poziomu inteligencji przeciętnego człowieka.

Opublikowano

Nie polecam skryptów pod drop, skoro jest idealny plugin. ;) OtherDrops.

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngRecu6g powiem ci szczerze że wole zastąpić OtherDrops skryptami. Z resztą to są nie naturalne dropy więc...
OtherDrops jest trudny nawet w configu jak już to MH-DROP ;D­ bo OtherDrops to Guwno z 1.5.2 (specjalnie napisałem guwno)

Uważam, że poziom mojej inteligencji nie przekracza poziomu inteligencji przeciętnego człowieka.

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngRecu6g powiem ci szczerze że wole zastąpić OtherDrops skryptami. Z resztą to są nie naturalne dropy więc...

OtherDrops jest trudny nawet w configu jak już to MH-DROP ;D­ bo OtherDrops to Guwno z 1.5.2 (specjalnie napisałem guwno)

Nie bój się, rozumiem "guwno". :D Haha. Powiem Ci, że w OtherDropsie zawsze wkurzała mnie fortunka, bo tylko 1 działała, a reszta za uja nie szła. W sumie, jak kto woli, ja przyznam szczerze, że też mam parę małych skryptów na serwerze i są prostszym rozwiązaniem niż plugin. No ale trzeba znać umiar. ;) ps. Specjalnie napisałem "uja". :D

Opublikowano

Kod:

options:
    # Jaka szansa ma byc na "Artefakt"
    szansa: 90
on mine of stone:
    chance of {@szansa}%:
        player can hold 1 ghast tear of unbreaking 10 named "&6Artefakt &8|| &6I":
            add 1 ghast tear of unbreaking 10 named "&6Artefakt &8|| &6I" to player's inventory
        else:
            drop 1 ghast tear of unbreaking 10 named "&6Artefakt &8|| &6I"
        send "&3Brawo! Udalo Ci sie wydropic: &6Artefakt &8|| &6I"
1438614356923701010629.png
Opublikowano

@1361622928-U485574.pngRecu6g masz rację, fortunka w OtherDrops była ... tutaj się z Tobą zgadzam, ale jeżeli byś powrócił do OD to masz tutaj linijkę działająca na all fortunki :)

STONE:
        - drop: DIAMOND
          tool: [IRON_PICKAXE, GOLDEN_PICKAXE, DIAMOND_PICKAXE, WOODEN_PICKAXE, STONE_PICKAXE]
          chance: 0.4
          quantity: 1

tool: [WOODEN_PICKAXE@!LOOT_BONUS_BLOCKS#1, STONE_PICKAXE@!LOOT_BONUS_BLOCKS#1, IRON_PICKAXE@!LOOT_BONUS_BLOCKS#1, GOLD_PICKAXE@!LOOT_BONUS_BLOCKS#1, DIAMOND_PICKAXE@!LOOT_BONUS_BLOCKS#1]
          chance: 0.2
          quantity: 2-4

tool: [WOODEN_PICKAXE@!LOOT_BONUS_BLOCKS#2, STONE_PICKAXE@!LOOT_BONUS_BLOCKS#2, IRON_PICKAXE@!LOOT_BONUS_BLOCKS#2, GOLD_PICKAXE@!LOOT_BONUS_BLOCKS#2, DIAMOND_PICKAXE@!LOOT_BONUS_BLOCKS#2]
          chance: 0.3
          quantity: 2-4

tool: [WOODEN_PICKAXE@!LOOT_BONUS_BLOCKS#3, STONE_PICKAXE@!LOOT_BONUS_BLOCKS#3, IRON_PICKAXE@!LOOT_BONUS_BLOCKS#3, GOLD_PICKAXE@!LOOT_BONUS_BLOCKS#3, DIAMOND_PICKAXE@!LOOT_BONUS_BLOCKS#3]
          chance: 0.4
          quantity: 2-3

Jeżeli pomogłem, daj + Ciebie nic nie kosztuje Mi znaczy wiele.

Zachęcam do podsyłania pomysłów na film jako poradniki na YouTube

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...