Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ile kilometrow dziennie przejezdzac aby dalo to dlugofalowy efekt?

umotex12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, od paru dni spiąłem się i regularnie jeżdżę na rowerze. Mierze sobie dystans z ciekawości Endomondo. I tu rodzi się pytanie- ile kilometrów dziennie wyrabiać aby dalo to efekt? (tj. polepszenie kondycji, lekkie umiesnienie lydek itp.). Obecnie wyrabiam 13km, co jest bez szału ale tez sporo bo na papierze wygląda średnio a w praktyce oznacza wielkie koło po całym mieście (mieszkam w Lublinie). Ile powinno się jeździć? A może po prostu zajezdac sie do mocnego zasapania i regularnie zwiekszac dystanse (obecnie wracam odprężony i z lekko zmęczonymi nogami). Proszę o rady ;)

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Każda trasa z obojętną prędkością jej pokonywania da efekt, ale zmniejszą lub większą zauważalnością.

Ja mam w jedną stronę 13 km, a w drugą tyle samo co daje 26 km. Jeżdżę tak co tydzień z kolegami.
Raz nam się udało przez ,,przypadek" pokonać razem 40 km, ale po czymś takim to zdychasz.

Jeśli masz biegi w rowerze to ustaw sobie na najcięższe, jak pojeździsz tak przez jakiś czas, to wręcz nie będziesz czuł żadnego wysiłku na mniejszych biegach.

Dbmy4Vg.png?1

Opublikowano

@elik1028 mam popieprzone przerzutki na 3 biegi ;) mam teraz system ze co dwa dni jadę na rower. Ostatnio zrobiłem 20km a dzis 26 bo jechałem do koleżanki za miasto :D i nie jestem okrutnie zmęczony ^^

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Ja średnio robię po 30-35 km. Tak około 2-3 godzinki, zależy od sił, pogody itp. I wychodzę co najmniej 3 razy w tygodniu, myślę że to idealne proporcje, jeżeli dopiero zaczynasz to możesz zacząć od 20 km i sobie zwiększać, jeżeli chcesz uzyskać jakiś efekt to musisz pamiętać o najważniejszym czyli regularności !­

r3ePj8E.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...