Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spigot, Essentials, PermissionsEx

Recu6g

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie Kochani!

Całe swoje kwadratowe życie spędziłem w bukkitcie. Jakiś czas temu, nadszedł czas na poważne zmiany, przeniosłem się na Spigota.
Wiem, wiem, Spigot to ulepszona wersja Bukkita, lecz....usłyszałem od znajomego, że podobno Essentials został porzucony i nikt się nim nie zajmuje, mniejsza z tym czy to prawda ale mam jedno, bardzo, ale to bardzo ważne pytanie...

Jak to jest z podstawowymi pluginami, co polecacie na Spigotcie zamiast essentiala i np. permissionsex'a?
Czy jest jakaś różnica? I jak sprawa się ma z zabezpieczeniami? Anty boty, anty reklamy itd. 

Pozdrawiam wszystkich ciepło! :)

Opublikowano

Tak jak już mówiłem, nie wiem czy to prawda, bo tylko usłyszałem od znajomego, mówił, że niby ktoś zaczął robić qEssentialsa zamiast tego. 
Dobra, to jedna sprawa załatwiona, dziękuje Kolego!

A co z tymi permisjami? I zabezpieczeniami? :)

Nowicjusz
Opublikowano

Tak jak już mówiłem, nie wiem czy to prawda, bo tylko usłyszałem od znajomego, mówił, że niby ktoś zaczął robić qEssentialsa zamiast tego. 

Dobra, to jedna sprawa załatwiona, dziękuje Kolego!

A co z tymi permisjami? I zabezpieczeniami? :)

qessentials to gowno od typa ktory sie uwaza za boga javy 

wszystkie pluginy z bukkita dzialaja na spigocie wiec nie wiem jaki masz problem 

Opublikowano

wszystkie pluginy z bukkita dzialaja na spigocie wiec nie wiem jaki masz problem 

Czy ja napisałem Kolego, że mam jakiś problem? To były, są, zwyczajnie pytania z ciekawości. 

A przy okazji mam pytanie, czy dalej wszyscy pseudo znawcy tematu, twierdzą, że serwer mający w sobie skrypty to jest g*wno?

Bo jak dobrze pamiętam to jakiś czas temu, gdy tylko zaczęło to się wszystko pojawiać, Twórcy serwerów dostawali ostre baty za skrypty i za to, że pluginy "nie są autorskie". 

Jak dla mnie, wydaje się, że jak jest coś małego do zrobienia, to lepszy do tego skrypt niż plugin.

Opublikowano

Czy ja napisałem Kolego, że mam jakiś problem? To były, są, zwyczajnie pytania z ciekawości. 

A przy okazji mam pytanie, czy dalej wszyscy pseudo znawcy tematu, twierdzą, że serwer mający w sobie skrypty to jest g*wno?

Bo jak dobrze pamiętam to jakiś czas temu, gdy tylko zaczęło to się wszystko pojawiać, Twórcy serwerów dostawali ostre baty za skrypty i za to, że pluginy "nie są autorskie". 

Jak dla mnie, wydaje się, że jak jest coś małego do zrobienia, to lepszy do tego skrypt niż plugin.

Oczywiście. Ludzie, którzy uważają skrypty za gówno są po prostu niedorozwinięci. Myślą że skrypty lagują, są bez sensu i nie wiem co jeszcze. Bzdury, bzdury i jeszcze raz bzdury.

logo8.png

Niedługo...

Opublikowano

Oczywiście. Ludzie, którzy uważają skrypty za gówno są po prostu niedorozwinięci. Myślą że skrypty lagują, są bez sensu i nie wiem co jeszcze. Bzdury, bzdury i jeszcze raz bzdury.

Skrypty są wolniejsze od pluginów, jak już nie ma żadnego pluginu co potrafi sprostać działaniu a nie masz możliwości zdobycia tekiego...

To wtedy można się ratowac skryptem, ale tak to unikać na ile się da.

Czyli nie robić kretynizmów jak dawac skrypt zamiast OtherDrops itd.

Nie psize że każdy skrypt laguje, ale każdy jest wolniejszy od pluginu który robi to samo.

1438614356923701010629.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...