Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Oplaca sie w to grac

Gmyru

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć mam pytanie czy opłaca się jeszcze w ta dotke grac wspomne ze mam dosyć spore doswiadczenie w mobie gralem w lola przez długi okres czasu

Gmyru---1.png

Opublikowano

Nie rozumiem tych pytań typu; "Czy opłaca się...?", przecież Dota2 jest darmową grą więc sama rozgrywka Cię nic nie kosztuje (no chyba, że czas spędzony na grze przyjmujesz jako koszty własne). Co do tego doświadczenia z LoLa to w Docie (mimo, że jest to MOBA) rozgrywka wygląda zupełnie inaczej i zwykle nowy gracz (ktoś kto zaczyna grać w Dota2) musi się tego wszystkiego uczyć na nowo i nie wazne czy grał wczesniej w jakieś MOBA czy nie.­

Opublikowano

Nie rozumiem tych pytań typu; "Czy opłaca się...?", przecież Dota2 jest darmową grą więc sama rozgrywka Cię nic nie kosztuje (no chyba, że czas spędzony na grze przyjmujesz jako koszty własne). Co do tego doświadczenia z LoLa to w Docie (mimo, że jest to MOBA) rozgrywka wygląda zupełnie inaczej i zwykle nowy gracz (ktoś kto zaczyna grać w Dota2) musi się tego wszystkiego uczyć na nowo i nie wazne czy grał wczesniej w jakieś MOBA czy nie.­

wlasnie sobie wystartowalem pobieranie i ogladam cala serie poradnikow rzeczywiście gra wyglada zupelnie inaczej niz lol

Gmyru---1.png

Opublikowano

Ja uważam, że i tak najlepiej jest oglądać czyjeś live na twitchu bo wtedy najwięcej się uczymy. Ostatnio oglądałem sobie live Arteezy'iego­ i przyjemnie to wyglądało. Gra swoje i przy tym nie popełnia jakiś dziecinnych błędów (no akurat tutaj nie ma co się dziwić, jak się gra na światowym poziomie to tak jest). Relacje z jakiś turniejów również pomagają w późniejszej grze bo zwykle wszystko jest analizowane podczas rozgrywki.

Opublikowano

Zależy od trybu ale zwykle czeka się od 30 s. do 3-4 minut. A jeżeli jesteś w karnej kolejce to nawet czas szukania może sięgać 6-7 minut.

Opublikowano

Za dużo rusków, 2/10, lol better.

A w lolu nie masz rusków? XDDD pomimo tego że mają swoj serwer to i tak na euw/eune w d1 + siedzi pelno ruskow na bolu 

EARISE.PL - 12.08.2021 18 ! 
Metin 2

Counter-Strike : Global Offensive - Suprime
Heroes of The Storm - Rank 1 Assasin [*] 
League of Legends - Diamond I toplaner [*]

Opublikowano

Szczerze, to Dota jest trudniejszą wersją lola, bardziej wymagające ale dające też dużo więcej frajdy :D

Ach ta odwieczna wojna co jest trudniejsze i fajniejsze :D

Zagrałem kilka razy w Dotę i jednak bardziej przekonany jestem do LoL-a. W sumie to nie wiem czemu, takie wrażenie. 

Ostatnio miałem ochotę zagrać jeszcze raz, ale nikt z moich znajomych nie gra w Dotę, więc zrezygnowałem, bo gra samemu nie ma sensu :/

• 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Dota nie ma sensu... każdy może sobie wychodzić kiedy chce i nic im za to nie grozi nie to co w LoL'u chociaż w tym drugim dostajesz bany za nic :)

Opublikowano

Dota nie ma sensu... każdy może sobie wychodzić kiedy chce i nic im za to nie grozi nie to co w LoL'u chociaż w tym drugim dostajesz bany za nic :)

No przecież jest karna kolejka więc nie wiem czy aby na pewno "nic im nie grozi" ;)

Opublikowano

Czy warto ? 

Dota to największa gra tego typu na stamie i cieszy się popularnością graczy .

Pograj zobacz nie spodoba się to usuniesz ...

Ja ci goronco polecam gierka naprawde super !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...