Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak grać na Topie?

Flux.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż znalazłem wkońcu swojego maina ktróym grałem bardzo dużo w jungli i było mocny, ale pewnego razu zostałęm zmuszony grać na Topie.. co się okazało postać o wiele szybciej rosła w siłę niż w lesie, zdziwiło mnie to więc postanowiłem grać nią jak najwięcej na Topie niestety ok. 10 gier rozegranych 3 wygrane staty albo 24/5 albo 1/10 ... ;( i to głównie padanie w early, a więc moje pytania : 

- Jak skutecznie farmić ? (mieć wyje***e na team do 20 min)

- Jak pokeować, kiedy tego nie robić ? 

- Jak bezpiecznie grać na topie ? 

- Jak trenować grę na topie ? 

- Jak kontrować postacie, na co zwracać uwagę ? 

- Ignite/Tp od czego zacząć, ucząc się grać na Topie ? 

Best%20Jungler%20EU_euw_421_0.png

Opublikowano

1. Zależy czym grasz. Przykładowo Nasusem masz wywalone na wszystko i wszystkich przez 40 min, a Rengarem już na 6 lvlu schodzisz na mida/bota i się feedujesz. Musisz po prostu wyczuć, kiedy zejść. To przyjdzie z czasem ;)

2. Jeśli masz możliwośc poke na odległość, rób to kiedy tylko możesz ;)

3. Wardy, wardy, wardy.

4. Po prostu grać, nie ma innej opcji. Ewentualnie uczenie się last hitowania na customach.

5. Zwracaj uwagę na summoners spelle przeciwnika oraz jego power spike w danej fazie gry. Przykładowo Renekton jest bardzo silny, więc Vladimirem dużo na niego nie zdziałamy. 

6. Teleport jest bardzo dobry, ale niekiedy możesz wziąć ignite. Gdy będziesz wiedział, że linia będzie ciężka, to tp obowiązkowo. 

Opublikowano

Zacznę od końca.

1 Ignite wybieraj kiedy chcesz grać agresywnie, tp kiedy grasz pasywnie, czekasz na błąd przeciwnika i nie potrafisz roamować bez niego. Na soloq jednak ignite lepszy IMO, chyba, że grasz tankami.

2. Kontry nie grają roli, wyfarmisz się i po lane phase i tak będziesz użyteczny, gdy dobrze dobierzesz postać.

3. Oglądaj lepszych od siebie, po prostu grać zwracając uwagę na to co obejrzałeś.

4. Bezpiecznie? Startowanie z duża ilością hp/armora i odpowiadanie tylko na poke. Wardowanie tribusha/rzeki. 

5. Jak często się da, byle nie tracić większej ilości hp, niż przeciwnik.

6. Graj agresywnie - farma sama będzie, jeśli przeciwnik się cb będzie bał.

http://eune.op.gg/summoner/matches/userName=W%C3%AEldhero

Opublikowano

1. Skutecznie? To zależy kim grasz. Skutecznie się farmi z czasem :) Ale wiadomo że postaciami ad będzie ci lepiej farmić niż postaciami tanky. Pamiętaj również by nie szczędzić many na farmę. Tylko bronzy tak robią.

2. Jeżeli grasz mele to ciężko pokeować, albo wyczuć moment kiedy to robić. Staraj się robić to, kiedy enemy skupia się na wylast hitowaniu miniona. Jeżeli jesteś marksmanem, czyli grasz vayne, bądż quin na topie, to rób to bez rpzerwy o ile nie koliduje to z twoimi last hitami.

3. Przede wszystkim farmić, wardować, i trzymać defa do czasu, az jungler nie przyjdzie z pomocą. Pamiętaj! Jeżeli nie czujesz się pewnie, nie zaczynaj solówki bez pomocy junglera. Pamiętaj również, by nie szczędzić sobie pieniędzy na wardy. Im więcej pieniędzy TY wydasz na wardy, tym mniej IM przybędzie zabijając ciebie.

4. Nie ma określonej receptury. Po prostu trzeba grać. Staraj się grać od jednej do trzech postaci. Niech one będą dla ciebie pewnie. Pickujesz, i mówisz "ku*8a, gg".

5. Nie ma czegoś takiego jak kontra. Jest tylko hard lane przez to, iż przeciwnik jest Bardziej dominujacy. Jezeli chcesz picknąć swojego maina (np vayne) Ale widzisz swoją kontrę (np nasus) To jeżeli ten pick jest dla ciebie pewny, to pickuj! Nigdy nie patrz kto jak cię kontruję, bo zawsze masz do pomocy junglera. To znaczy, o ile stoisz na dobrym elo ;)

6. Na topie najważniejsza jest farma. Ingnite na teamworki na nic ci się zda. Pamiętaj że najlepiej być mobilnym, by potem pomagać innym lanom. Preferuje tp, a nawet ghost, jeżeli grasz tankami.

Mam nadzieję, że coś tam pomogłem:) Jeżeli tak to dawaj łapkę, i miej gry życzę :)

lil-pump-gif-4.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...