Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer nie da się włączyć

Gol342

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam nieco typowy problem z moim kompem Gigabyte Ga-M565-S3 Gdy podłączam zasilanie on sam sie włącza i wyłącza ale tylko 1 raz gdy chce go uruchomić nie da się guzik do uruchamiania jest oczywiście sprawny.

Wyszystko wyjmowalm zasilacz zmienilem uruchamialem cala plyte główna bez niczego np dysku itp.

CD-RAM też, wyciągałem. Przekładałem z mojego kompa do innego i działają i nie robią zwarcia.Proszę o pomoc Pozdrawiam Gol342

Opublikowano

Sprawdź czy płyta główna nie ma spięcia na obudowie (tj. czy pod nią są gumowe podkładki).

Możliwe, że masz też źle podłączone przyciski.

Pozdrawiam :)

Opublikowano

Zresetuj bios zworką.

Jeżeli to nie wina zasilacza to spalone stabilizatory na płycie głównej.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Spalone zasilanie płyty , pewnie śmietnik i kupić nową. No chyba że jednak młotem wciskał procek w slot i powyginał nóżki. 

Opublikowano

Taa już to widzę jak wymieniasz skoro nawet nie wiesz co to jest . Płyta główna do wymiany 

Opublikowano

Ja się znam na informatyce, i nic nie będę wymieniać żadnej płyty ;) Poprostu dam ją może do serwisu jak ktoś mi nie pomoże :mellow:

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Jak widać to tylko twoja wina była że nie działało to z czego tak suszysz zęby?  Tobie powinno być głupio, mając dostęp do sprzętu nie potrafiłeś go właściwie sprawdzić i złożyć by działał 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...