Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Source wyjasnienia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Po pół roku przerwy wracam do zabawy z metinem i tym razem chce się zabawić z plikami ródłowymi. Jedyny problem jest taki że nie rozumiem dlaczego wykompilowanego game nie mogę wsadzić do plików z różnymi wersjami game (20k 37k 40k), ie pojmuję tych dziwnych zaleznoci. I kolejne pytanie, czy jak wykompiluje sobie game to za kazdym razem przy zmianach w nim muszę od nowa kompilować db/binkę. Nie traktujcie mnie jako debila tylko jako kogo po długiej przerwie :D Dzięki i "pjona" :D

Opublikowano

Ale przeciez ''wykompilowane game'' to juz jest wersja game i nie wsadzasz tego do innego game a podmieniasz je na nowsze. Mozesz wrzucić game ''wykompilowane'' do innych plików po drobnych zmianach. Game po zmianach musisz od nowa kompilować to fakt, binke również przy zmianach w bince.

Opublikowano

Boże jakie wy pytania zadajecie... Po co chcesz kompilować binkę 2x skoro nic tam nie zmieniłeś? Jak wgrywasz quest to też zapisujesz go w kółko za każdym razem chociaż nic nie zmieniłeś?

"wykompilowane game" tak jak harnaś mówi to po prostu(na twój rozum) game 2k89, bo pewnie na niczym innym nie siedziałeś :D

Opublikowano

Nie chodzi mi o to :D Chciałem wiedzieć czy są jakies takie cuda które sprzężają game-db-binkę; że jeżeli zrobię edita w jednym to musze wszystkie kompilować. I drugie pytanie, czy tak przygotowane cuda mogę wkleić do dowolnych plików serwerowych bez dogrywania pierdółek czy nie. A póki co widzę, że na tym forum nikt nie ma zamiaru się dzielić wiedzą :/

Opublikowano

Nie chodzi mi o to :D Chciałem wiedzieć czy są jakies takie cuda które sprzężają game-db-binkę; że jeżeli zrobię edita w jednym to musze wszystkie kompilować. I drugie pytanie, czy tak przygotowane cuda mogę wkleić do dowolnych plików serwerowych bez dogrywania pierdółek czy nie. A póki co widzę, że na tym forum nikt nie ma zamiaru się dzielić wiedzą :/

Game i db możesz wrzucić do każdych plików serwerowych. Jeżeli kompilujesz binke to musisz pamiętać o cliencie 40k gdyż do innych trzeba dogrywać/zmieniać kilka rzeczy.

IDcncno.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...