Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Moja pierwsza nagrywka

speedkills

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam

Chciałbym prosić was o opinię na temat tego utworu. Jestem totalnym amatorem i robię to pierwszy raz. 
Utwór będzie nagrywany jeszcze raz a to jest tylko pierwsza zwrotka z refrenem. Myślę że lepszej jakości niż w refrenie nie wycisnę z mojego mikrofonu. Jest to tani mikrofon Prosonic PR-M-301. Jak już wspomniałem jest to moja pierwsza w życiu piosenka jak i pierwszy napisany tekst. Mam w sumie jeszcze 2 inne co nie zmienia faktu że jestem amatorem ;) Aktualnie kombinuję jak osiągnąć lepszą jakość mikrofonu. Korzystam z programu Adobe Audition CS5.5 . Tekst nie jest jakiś profesjonalny ale chcę dopisać 2 zwrotki i dopiero zabrać się za poprawki. Poniżej zamieszczę odsłuch oraz tekst. Polecam podgłośnić ponieważ wokal jest aktualnie zbyt cichy.
Słówka zaznaczone kolorem "gryzą" mnie w uszy i wydaje mi się że jest to jakoś niezbyt dobrze. Nie wiem czy tak by mogło zostać czy to zmienić. Proszę o uwagi, wskazówki itp. Z góry bardzo dziękuję.

Kochanie powiedz co mam zrobić abyś uwierzyła mi i w pełni powróciła do naszych cudownych chwil.

Magiczne 7 miesięcy było już za nami kiedy dowiedziałem się że zostały wspomnieniami.

Ponad 200 pięknych dni pozostanie w mej pamięci, nie chcę żeby znikły chciałbym z tobą życie spędzić, uwierz mi.

Zrozumiałem błędy swe za które wciąż płacę i żałuję że, nie mogę inaczej.

Twoja strata bardzo boli, zawiniłem jest mi źle, nie wiem co mam zrobić byś wróciła uśmiechnęła się

Nasze błędy to zniszczyły lecz naprawdę zmieniam się,  uwierz w słowa z mego serca kierowane do Ciebie.

Głupie błędy których wcześniej nie widziałem mimo że, moja piękna księżniczko, tak bardzo Cię kochałem.

Kocham nadal nie chcę przestać chciałbym tylko więcej szczęścia które mogłaś ofiarować mi tylko ty.

REF:

Twe objęcia, twoje ciało, te spotkania jest mi mało, ja chcę wrócić do tych chwil w których właśnie serce drżało.

Nie z rozpaczy, nie ze strachu lecz z miłości do piękności którą emitujesz właśnie ty.

Kolorujesz moje życie dzięki czemu mam ambicje bym w przyszłości tej rodzinie mógł zapewnić godny byt.

Chciałbym Cię zobaczyć w pięknej sukni, kiedy powiesz jedno słowo i będziemy razem żyć.

Pomogłem?? Daj ++++ "Lubię To"

Masz Pytanie? Pisz PW.

Opublikowano

Wydaje się być w miarę dobrze, pomijając to że z tym mikrofonem nie da się Ciebie zrozumieć.

Opublikowano

Tak wiem, to dam rade zrobić tylko póki co szukam dobrego ustawienia mikrofonu. Metoda prób i błędów :D

Masz Pytanie? Pisz PW.

Opublikowano

Sprawdź czy mikrofon ma swoją kartę dźwiękową czy korzysta z tej w komputerze.

Jeśli korzysta z tej w komputerze to do wymiany karta lub mikrofon na ten, który posiada własną.

Opublikowano

Korzystam z niego na laptopie. W ustawieniach SmartAudio ustawiam że na wejściu jack jest mikrofon. Tak wgl te mikro ma grubego "jacka" i mam kupioną pzejściówkę na klasycznego 3,5.

Masz Pytanie? Pisz PW.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...