Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pliki pod dedyka z MPCforum.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pliki Metin2
Witam pisze ten post dla tego ponieważ nie ma plików które by były rzetelne 
Proszę o zostawienie tutaj plików pod dedyka z pełnymi opisami 
Każdy link do rzetelnych plików będzie nagradzany + 

jestem tu nowy jeśli ten temat powinien być gdzie indziej proszę o przeniesienie go w odpowiednie miejsce 

Opublikowano

Nie ten temat ale polecam Ci te pliki serwerowe:

http://www.mpcforum.pl/topic/768196-czyste-serverfiles-by-terenzo/
  • Odbugowane w 90%
  • Prosta edycja
  • W 80% pliki globala z 2013r.
  •  

• Max 105 poziom
    • System energii
    • System kostiumów
    • Exp, drop z globala
    • Tygrysy bengalskie
    • System zwierzaków
    • Pieczęcie/Wierzchowce​
    • Spolszczone prawie w 100%
    • Dodane katakumby
    • Aktywowane 6th skille
    • 4(2) channele do gry
    • Nowe bronie, zbroje
    • Nowe mapy​
    • Porty:
      • Ch1 - 13000 & 13050
      • Ch2 - 13001 & 13051
      • Ch3 - 13002 & 13052
      • Ch4 - 13003 & 13053
      • Login - 11002

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Tu chodziło bardziej o konkretne poradniki jak to zrobić od podstaw aż do gotowego severa dedykowanego  
Bez żadnych ściem czy innych podobnych zapraw 
Dziękuję za wskazówki lecz proszę o podkłady wizualne w postaci filmików krok po kroku od  czystej bazy po przez dodawanie plików np.Terenzo czy inne aż do gotowy dedyk 
Taki  solidny Tu trial żeby każdy co nawet nie kuma tematu coś  zakumał taki prosto z serca solidnie zrobiony 
Dziękuję mam nadzieje ze ktoś podejmie się wyzwania 
Pozdrawiam 

Dragon175

Opublikowano

Take zgadza się  od zera robić tylko tyle tu rozmaitych ściem a żadnego naprawdę dobrego poradnika WIDEO
Jak zrobić kość bazy? Krok po kroku (Link do wideo)
Jak dobrze skonfigurować kość by działał na niej dedyk? Krok po kroku (Link do wideo)
Jak dodać katalogi bądź gotowca? Krok po kroku (Link do wideo)
Jak zrobić Klienta bądź jak edytować inny pod nasz serwer? Krok po kroku (Link do wideo)
Jak zrobić[Edytować] strone www naszego serwera? Krok po kroku (Link do wideo)
Jak dodawać[Edytować] itemy oraz moby a tag ze  mapy i jak dodać do nich teleporty? Krok po kroku (Link do wideo)
Gdzie można założyć na próbę serwer w ramach testu na max 10 graczy za darmo? Krok po kroku (Link do wideo)
Jak postawić dedyka? Krok po kroku (Link do wideo)
Jak zrobić Laucher pod nasz serwer? Krok po kroku (Link do wideo)

Takie pytania się pokazują wszędzie.Wiedz proszę o sumienną osobę która zrobi taki tutrial od 1 kliknięcia po sam finał.
Wiem że to czasochłonne i żmudne ale potrzebne wielu osobą 
                                          ps: Ja szczerze mówiąc też skorzystam i się czegoś nauczę

Pozdrawiam: 
                           Dragon175

Opublikowano

@dragon175 Nie żeby coś.. Ale jak patrzę na takie tematy osób, które biorą się za serwer nie posiadając praktycznie żadnej wiedzy to po prostu płakać mi się chcę, jeśli nie potrafisz kompletnie nic to uczysz się na własną rękę, masz google, tak wielkie że ja pie*dole.. Wszystko to jest w Internecie, tak wam ułatwiają sprawę, przyznam że mi też, ale ja potrafię szukać.. Nie czekaj aż ktoś ci zapoda wszystko na tacy tylko szukaj i ucz się na własną rękę, Polecam zacząć od plików by Terenzo i wklepać je na Source (Oczywiście Source jest tez gotowiec, ale polecam się pofatygować samemu, wtedy wiesz co jest w danym Source), po czym odbugować i zrobić wdg. własnych upodobań.

image.png

Opublikowano

Kolego na hamachi zakładałem nie jeden serwer a chciał bym dedykowany otworzyć 
A każdy się chwali za potrafi ale się założę ze do końca sam nie wiesz jak to dobrze zrobić stad ta twoja wypowiedź a mi chodzi by pomoc sobie i wielu innym osoba by w końcu wszystko znalazło się w jednym miejscu a nie 100 tematach  gdzie każdy z nich ma jakieś błędy 

Opublikowano

Wiem ale czy ktoś jest w stanie pokazać na wideo cz i jak od Zera do gotowego serwera?

ps: Proszę czytać cały temat oraz odpowiedzieć na pytania w nim zwarte 

Pozdrawiam 

Dragon175

Opublikowano

Wiem ale czy ktoś jest w stanie pokazać na wideo cz i jak od Zera do gotowego serwera?

ps: Proszę czytać cały temat oraz odpowiedzieć na pytania w nim zwarte 

Pozdrawiam 

Dragon175

https://www.youtube.com/watch?v=FhqzgFytREY

image.png

Opublikowano

zdecydowanie terenzo polecam, ma chyba jednego buga ale no jak się potrafi dobrze to sie go naprawi

kot-i-pilnik-do-paznokci.gif

1844414647937941229037.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Przepraszam za nieobecność jeszcze została sprawa darmowego VPS/Dedyka by pracować a po skończonej pracy możliwość rozszerzenia.
Czy ktoś wie gdzie takie opcje są   dostępne? 

Pozdrwiam 

Dragon175pl

Opublikowano

­

Tu chodziło bardziej o konkretne poradniki jak to zrobić od podstaw aż do gotowego severa dedykowanego  
Bez żadnych ściem czy innych podobnych zapraw 
Dziękuję za wskazówki lecz proszę o podkłady wizualne w postaci filmików krok po kroku od  czystej bazy po przez dodawanie plików np.Terenzo czy inne aż do gotowy dedyk 
Taki  solidny Tu trial żeby każdy co nawet nie kuma tematu coś  zakumał taki prosto z serca solidnie zrobiony 
Dziękuję mam nadzieje ze ktoś podejmie się wyzwania 
Pozdrawiam 

Dragon175

Przepraszam za nieobecność jeszcze została sprawa darmowego VPS/Dedyka by pracować a po skończonej pracy możliwość rozszerzenia.
Czy ktoś wie gdzie takie opcje są   dostępne? 

Pozdrwiam 

Dragon175pl

Jak mnie wkurzają takie wypowiedzi. A może frytki i cola do tego? Na forum jest dziesiątki jak nie setki poradników odnośnie stawiania serwera. Na YouTubie jest kolejny mnożnik. Tak trudno zrobić sobie rozpiskę z tego co potrzebujesz i szukać odpowiednich materiałów?

Nikt za darmo nie da Ci VPSa czy Dedyka. Takie rzeczy kosztują.

Jak chcesz postawić PRO HIPER serwerek dla dzieciaków, to wystarczy Vbox i Hamak.

Tak jak moi przedmówcy - terenzo, chociaż te pliki są przestarzałe jak nasz rząd.

Take zgadza się  od zera robić tylko tyle tu rozmaitych ściem a żadnego naprawdę dobrego poradnika WIDEO
Jak dobrze skonfigurować kość by działał na niej dedyk? Krok po kroku (Link do wideo)
Jak zrobić Klienta bądź jak edytować inny pod nasz serwer? Krok po kroku (Link do wideo)
Jak dodawać[Edytować] itemy oraz moby a tag ze  mapy i jak dodać do nich teleporty? Krok po kroku (Link do wideo)
Gdzie można założyć na próbę serwer w ramach testu na max 10 graczy za darmo? Krok po kroku (Link do wideo)

Takie pytania się pokazują wszędzie.Wiedz proszę o sumienną osobę która zrobi taki tutrial od 1 kliknięcia po sam finał.
                                          ps: Ja szczerze mówiąc też skorzystam i się czegoś nauczę

Pozdrawiam: 
                           Dragon175

Odpowiedź jest jedna i banalnie prosta. Jesteś leniem, któremu nie chce się niczego szukać. Postawienie tego o czym napisałeś, to robota na góra kilka godzinek, tylko trzeba mieć pojęcie. Mógłbyś zdobyć taką wiedzę, jednak nie potrafisz korzystać z dobrodziejstw tego forum. Tu jest po prostu wszystko.

Tu masz wszystko od podstaw, tylko trzeba rozumieć pewne rzeczy, a Ty jesteś na zielonej szkółce, więc nawet i @JachuPL tutaj nie pomoże.

https://www.youtube.com/user/JachuPLxMetin2/videos

­geekme.pl - blog technlogiczny » niebawem.

Opublikowano

Kolego jak byś umiał czytać to napisałem w prost że chodzi by to było w jednym temacie a nie w dziesiątkach tematów po trochu. 
A po za tym zaznaczyłem najlepszą odpowiedź by każdy co umie czytać przeczytał i już coś wiedział.
Dla twojej i innych takich jak ty co myślą że wszystko wiedzą [ Darmowe VPS ] są dostępne  i spokojnie zmieści się tam baza oraz zaloguje się spokojnie do 10 graczy 
Szukałem i znalazłem 4 takie VPS i zajęło to 15 min z możliwością rozszerzenia .
Wiec podkreślam napisałem ten post by wszystkie potrzebne informacje znalazły się w jednym temacie. 

ps: Czytanie  ze zrozumieniem 

Pozdrawiam 

Dragon175

Opublikowano

Takie pytania się pokazują wszędzie.Wiedz proszę o sumienną osobę która zrobi taki tutrial od 1 kliknięcia po sam finał.    <----   TU MASZ NAPISANE ODNOŚNIE SZUKANIA PO FORUM I NIE TYLKO  ( Czytanie ze zrozumieniem )

ps: Ja szczerze mówiąc też skorzystam i się czegoś nauczę              <------   TO ODNOŚNIE ZIELONEJ SZKÓŁKI  ( Miałem namyśli że czegoś mogę jeszcze nie wiedzieć )

Pozdrawiam: 

Dragon175

Czytając wszystkie odp to widać jak ludzie czytają by coś z tego rozumieć. Wiec poprosiłem o poradnik wideo by takim osobą pomóc 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...