Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gold pack - cena i korzyści

JebamNaTo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam takie pytanie co daje gold pack i ile kosztuje na polskim serwerze ?

Rozpiska co daje Gold Pack:

https://pl.aion.gameforge.com/website/featuresdetails/

W dużym skrócie:

• Umożliwia handel między graczami/wystawianie sklepików/wystawianie i kupowanie rzeczy z brokera;
  • Umożliwia korzystanie z czatów ogólnych (takich jak LFG - pomaga wyszukać grupę bowiem możemy sami ustawić ogłoszenie);
  • Umożliwia częstsze wchodzenie na instancje (np. zamiast co drugi dzień to będzie można wchodzić codziennie mając Gold Packa);
  • Zdejmuje ograniczenie w wydobywaniu materiałów (np. zamiast 1035 na tydzień to można bez ograniczeń);
  • Dodatkowe pomniejsze bonusy (typu 20% więcej AP);
  • Dodatkowe poziomy w systemie Veteran Rewardsów (Nagród dla Weteranów) - o tym możesz poczytać więcej w: System Veteran Rewards (temat wymaga drobnej aktualizacji, tj. aktualnie nagrody się zdobywa bodajże od 31poziomu).

Mogę śmiało napisać, że bez Gold Packa nie da się grać na end-game ale jest to dość oczywiste z względu na model F2P. Początkowo ograniczenie "brak możliwości handlu" może odstraszać ale po kupnie pierwszego GP jest już tylko łatwiej.

Co do ceny GP na Barusie to się nie wypowiem ponieważ nie gram tam.

Opublikowano

­Ja po wbiciu max lvl będę musiał wydać te kilka złoty ( bez tego można grać, ale byłoby dosyć ciężko )

GP możesz kupić m.in. tutaj :

- https://pl.aion.gameforge.com/website/shop/category/122/item/105/

- na allegro za 10-20 zł 

- podobno kupując grę na płycie ( kiedyś był w biedronce. W Media Markt za jakieś 10 zł może trochę więcej ) podobno dają GP gratis 

Opublikowano

żeby nie robić jeszcze jednego tematu co to jest AP ?

Abyss Pointy -> Punkty Otchłani czy jakoś tak w PL wersji. "Waluta" PvP do użytku własnego, którą zdobywasz zabijając graczy z przeciwnej frakcji / za arenki / instancje PvP / zabijanie większości mobów w strefach PvP. Za APki możesz kupować ekwipunek PvP (o ile wcześniej nazbierasz odpowiednią ilość medali) lub różnego rodzaju potki i inne rzeczy.

O właśnie, zapomniałem o zwiększeniu limitu postaci z 2 do 8 i o wyższych nagrodach za siege (oblężenia fortec na których walczysz przeciwko Balaurom i/lub przeciwnej frakcji).

Opublikowano

W grze cena GP waha sie miedzy 80-100kk 

Na polski Serwerze czyli Barusie na Broke są po 75kk więc jak się pospamuje sądzę że za 70kk można wyrwać.

Opublikowano

TO jeszcze jedno pytanie mam plan zacząć bawić się w specializacje i myśle nad alchemią i gotowaniem ponieważ da mi to kasę za poty i bosty a po drugie będę samo wystarczalny czy do dobry pomysł ?

Opublikowano

W wolnej chwili warto się pobawić zawsze jakis zwój szybkości czy jedzonko się przyda, choć później jak już bedziesz miał więcej kaski to myślę ze będziesz wolał kupic na broku niż robic sobie samemu.

Bootleg

Zuke

Opublikowano

TO jeszcze jedno pytanie mam plan zacząć bawić się w specializacje i myśle nad alchemią i gotowaniem ponieważ da mi to kasę za poty i bosty a po drugie będę samo wystarczalny czy do dobry pomysł ?

Tak. Alchemia i gotowanie to w sumie najbardziej korzystne crafty. Tylko weź pod uwagę, że tylko jeden możesz wyuczyć się na max poziom (500).

igNMhIy.png

Opublikowano

Wiem ten max to chyba alchemia. A jeszcze takie pytanie opłaca się to zaczynać od 10 lvl ?

Osobiście polecam zrobić Cooking na max, a Alchemię na 499p. Do tego dorzucamy Aethertapping (Zbieranie Eteru - kamieni wiszących w niektórych miejscach na niebie) na możliwy max i jesteśmy w pełni samowystarczalni - jesteśmy w stanie crafcić sobie najlepsze jedzenie, prawie najlepsze potki (do najlepszych potrzeba materiałów z Gatheringu - zbieractwa, który jest dużo trudniejszy w robieniu niż Aethertapping i później morphowanie) oraz najważniejsze scrolle. Nadwyżki towaru po prostu sprzedasz.

Odpowiadając na pytanie: nie, moim zdaniem nie opłaca zaczynać craftu już na 10lvl. To znaczy owszem, możesz się bawić by dobijać powoli ale musisz mieć min. powiedzmy 2.5kk by według starej listy wbić do 399p http://board.en.aion.gameforge.com/board7-archive/board20-archive-aion-the-game/17456-leveling-crafts-by-work-order/- z tego wpadnie trochę expa (do 25lvl wbija się spokojnie) ale dopiero na 30lvl możesz robić questa na Experta w crafcie (i wbić na 400p). Istotne byś najpierw zrobił questa na Experta w ważniejszym crafcie czyli w mojej opinii, w Cookingu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...