Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer cs:go na vps

QapkY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam kupionego vps i chciałbym go wykorzystać do stworzenia serwera cs:go. Ma być to taki zwykły 4fun z 20slotami, rankingiem i takimi tam. Średnio u mnie z obsługą vps. Narazie co udało mi się zrobić to postawić serwer na tym skrypcie http://srcds.pl/index.php?page=script. Lecz nie wiem jak zaistalować pluginy rank amx czy co tam jeszcze muszę zrobić. Czy mógłby ktoś mi w tym pomóc? W jaki sposób postawić ten serwer na vps? Za pomoc odwdziecze się :D

Opublikowano

Jeśli uruchamia ci się serwer itp to poszukaj w google poradników jak zainstalować source mod i meta mod. Potem pluginy pobierasz i wrzucasz do \csgo\addons\sourcemod\plugins

A jeśli chcesz żeby serwer znajdowało na liście cs dodaj do pliku server.cfg

setmaster add hl2master.steampowered.com:27011
setmaster enable hl2master.steampowered.com:27011
heartbeat

cover.png?dl=0

Opublikowano

Jeżeli masz link bezpośredni to za pomocą komendy "cd" ustalasz ścieżkę a za pomocą "wget " pobierasz. Żeby edytować "server.cfg" musisz mieć jakiś edytor plików (Jeżeli nie masz to komenda "apt-get install nano " i później za pomocą "cd" podajesz lokalizacji pliku "server.cfg" na końcu tylko "nano server.cfg" i edytujesz plik.

Opublikowano

Dzięki wszystkim za pomoc. Mam jeszcze jeden problem. Serwer działa jest sourde mod i meta mod. Mam konsole admina. Ale nie chce działać mi plugin motd i rank. Szukałem jak to zainstalować ale nigdzie nie mogłem znalezc ktoś potrafi wytluamczyc albo ma podeslac jakis poradnik? A i jeszcze taki chyba banalny problem ale nie wiem jak zmienić podstawowy config i zmienic na tryb uproszczony. I nie mogę odszukac serwer.cfg

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngQapkY Plik server.cfg można zrobić samemu w csgo\cfg (po więcej informacji polecam wejść TUTAJ). Aby zmienić tryb to jak uruchamiasz serwer tym skryptem to w 4 punkcie masz plik w którym musisz zmienić GTYPE i GMODE na 0 to wtedy masz uproszczony. A plugin to jakie nazwy?

cover.png?dl=0

Opublikowano

Wszystko wrzucam tak jak trzeba a plugin dalej nie chce działać. Jak narazie tylko jeden mi zadział taki prosty na spawn kur dodałem tylko dla testu. I nie tworzą mi się pliki do configu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...