Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sciny w CS:GO

Wasyl85

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na początek przedstawie wam mój sprzęt:

Mobo: Gigabyte B75M-D3H

CPU: Intel Core i3-3240  3.40 Ghz

GPU : Radeon HD 5770

RAM : 8 GB

Teraz pytanie, czy ten sprzęt sie nadaje do cs'a?

Mam taki problem, że w cs;go myszka nie chodzi mi płynnie tylko tak klatkuje. Jest jeden moment kiedy chodzi bardzo płynnie wręcz idealnie :D Kiedy zminimalizuje cs'a i z powrotem go zmaksymalizuje to wtedy mi bardzo płynnie chodzi myszka przez jakies 4-5 sekund.

w cs mam od 100 do 200 pingu ( zależy jaka mapa i miejsce na mapie w którym sie znajduje, ale przeważnie to 120 fps mam na respie)

Nie wiem w czym jest problem czy to wina sprzętu, jak tak to jakiego podzespołu? Czy cos wymienić? Prosze o pomoc.

Opublikowano

Ludzie juz 3 raz mi piszecie ze to wina pingu... Prosze was jak sie nie znacie to nie wprowadzajcie w błąd bo to nie jest wina internetu sprawdzalem ...

Chodzi raczej o grafike bo zmienilem rozdzielczosc na nizsza i działa płynniej.

Opublikowano

Wasyl,mam ten sam procek, 4gb ramu i gtx 760, na wysokich ustawieniach mam ok 200fps... Sprzęt tyle zapewnia. Monitor 60hz wiec mam stałe fps. Jedynym rozwiązaniem jest wymiana karty graficznej, jak masz z 800 zł to możesz już kupić gtx 960, jak ok 500zl to 750ti też da rady, oczywiście możesz kupić używki ale to jest ryzyko. BTW gram na full HD

Opublikowano

Matizal to dlaczego lagów nie ma po zmniejszeniu rozdzielczości? Przez internet moge mieć opóźnienie w grze jedynie, ale nie klatki.

A co to karty graficznej to wydaje mi się, że powinna być wystarczająca do cs'a ;D Bo np. taki far cry 3 działa mi płynnie a jest duzo lepsza grafika.

Moze miec z tym cos wspólnego monitor? Mam LG 24M35D-B i jest ustawiona rozdzielczość na 1920x1080 (16:9) a jak zmieniam na 1600x900 to juz lagów nie mam ale jest za to duzo gorsza jakosc grafiki w grze.

Jak patrzylem u Scream'a ( chyba kazdy zna ;D) To on ma rozdzielczosc ustawioną na 16:9 1280x720 i jakość w grze ma dobrą. Wyjaśni mi ktos dlaczego tak jest?

Opublikowano

Jasne, że jak masz 10 pingu to na 20 letnim komputerze wyciągasz 60fps w full HD. A na 1 pingu to nawet w 4k,a jak masz 999 pingu to nawet 10 fps nie masz na pulpicie na obecnym sprzęcie za 10 kafli. Tecmeister, zapamiętaj, że nie ma wpływu na fps.

Spróbuj zdefragmentowac dysk twardy i przeskanowac antywirusem (nie pytaj po co)

Opublikowano

Matizal co to jest za program i do czego służy? 

I mam jeszcze jedno pytanie, mam jedną partycje na której jest system i reszta smieci, moze przeinstaluje system, zrobie oddzielną partycje dla systemu i oddzielną na moje tam gry i inne. Poza tym to mam 440GB/500GB zajęte, mam pełno smieci i pewnie wirusów, juz nie pamiętam kiedy ostatnio robilem reinstalacje może to pomoże ?

PS Możcie niżej dawać propozycje kart graficznych do 600 zł i czy zasilacz Chieftec 500W taką karte pociągnie i czy moja płyta główna obsłuży daną karte graficzną

@Edit

Pytanko, moja karta graficzna ma w spoczynku 60 stopni a w stresie 95+ Czy to normalne?

@Renuś, a jaką masz płyte główną?

Opublikowano

60 stopni to jeszcze ok ale juz powyzej 80 to za duzo zwlaszcza w takim pc jaki masz sprawdz czy radiator na karcie dziala i zobacz czy po odlaczeniu zasilacza we wtyczce nie sa popalone piny tak samo w plycie glownej stad gdzie odlaczyles zasilacz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...