Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z VPS'em - serwer wyłącza się i wyskakuje błąd.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam pewien problem z serwerem minecraft postawionym na VPS'ie. A mianowicie, czasami wyskakuje taki błąd: 

[14:00:48 WARN]: An exceptionCaught() event was fired, and it reached at the tail of the pipeline. It usually means the last handler in the pipeline did not handle the exception.
java.nio.channels.ClosedChannelException

I serwer się wyłącza. Co to może znaczyć?

„Każdy szermierz dupa, kiedy wrogów kupa”

Rudy Krasnolud z Wiedźmina

Opublikowano

@grzesiekduch

Jaka wersje silnika masz? Gdzie ten vps siedzi? Sprawdzales na localhoscie czy nic nie wywala? Tzn na swoim kompie?

To moze byc ogolnie blad jednego z twoich pluginow lub samego silnika a nie vpsa bo tu on nie ma nic do gadania. Zazwyczaj wedlug wielu wyszukiwan w internecie (wpisz error w google) pomaga update takiego pluginu/silnika.

Po co istnieje to forum? Dla dzieci?

Opublikowano

@lolzere

Wersja silnika to Spigot 1.7.10 R0.1 z patchem. A dokładnie pobrany z >tego< tematu. Na lokalu jest wszystko działa ładnie pięknie. 

Może lepiej zmienić wersję silnika na jakąś starszą? Np. 1.7.9 bez patcha, czy coś.

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngOtherCraft Serv Wybacz, że się tak pytam, ale mógł bys mi wyjaśnic skad to pobrac i co z tym zrobić? I jak wygenerowac spigota. Jestem zielony w tych sprawach.

Opublikowano

@grzesiekduch

mozliwe ze patch popsuł sprawe, jakis czas testowalem "naprawionego" spigota z tego forum na vps bez pluginow i nic nie wywalalo a afczylem kilka godzin na wlaczonej maszynie. http://www.mpcforum.pl/topic/1407515-naprawiony-spigot-by-otekplay/sprawdz jak bedzie ten sam bład bez pluginow to nalezy stwierdzic ze cos twój vps ma z javą ale nic sie takiego nie zadzieje bo dalej jestem w przekonaniu ze poprostu jakis plugin masz ktory generuje tego warna. To zwykly silnik tylko ze z jakas pseudo lata na niewywalanie przez miłych graczy. *** z tym ze wszystkie serwery na swiecie obejda sie bez niego ale w pl ktos wpadl na pomysl aby sobie killac serwery a potem publikowac late by dostac order przyzwoitosci.

Po co istnieje to forum? Dla dzieci?

Opublikowano

@lolzere

Zmieniłem silnik na ten co Ty podałeś i usunąłem jeden plugin od restartu serwera. Jak na razie nie ma niczego podejrzanego, wiec chyba jest już dobrze. 

Dzięki Wielkie za pomoc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...