Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Praca w Austrii.

Ariella

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ! :)

Prosiłam dzisiaj Wujka czy załatwi mi pracę w Austrii i załatwił, a konkretnie przy Winogronie. Był ktoś ? Ciężko tam jest ? Jadę w zasadzie na 2 tygodnie, płaca podobno 200zł za dzień.

Opublikowano

Ale skoro załatwił to wujek, to raczej do obozu pracy tez jej nie wyśle ;) . Nie ma co porównywać ciężkości pracy do zarobków, jest zbyt duża przepaść pomiędzy zarobkami w Polsce a np. w Niemczech czy też w Austrii, oraz obowiązują tam całkowicie inne standardy życia.

2d0ns76.jpg

A ci, którzy tańczyli, zostali uznani za szalonych przez tych, którzy nie słyszeli muzyki.

— Friedrich Nietzsche

Opublikowano

200 zł to chyba jako konserwator powierzchni płaskich... Tata był na miesiąc. Pracował w branży pogrzebowej i dziennie dostawał 130 Euro. Dla nas to pensja prezesa. Dla nich najniższa krajowa. ;)

Czy jest ciężko? To zależy dla kogo będziesz pracowała.

Opublikowano

200zł to zarobisz też w Polsce pracując na akord przez 15 godzin dziennie.

Takie prace nigdy nie są lekkie, a warunki do spania pewnie jak dla psa.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Z początku będziesz zesrana z ogarnięciem pracy.Jeszcze jak dojdzie skwar to będzie katorga dla Ciebie, 5 euro??

To Ja w Polsce często za opierdalanie się mam 15zł/h w dziale ITI w klimatyzowanym pomieszczeniu.

Polecam jechać ale nie za taką kasę, k***a szanujmy się.Dla nich to jest niewolnictwo 5 euro/h chyba, że tam jak w Holandii obejmują stawki wiekowe to rozumiem.

Wiem, że to i tak będzie jakieś 4tys na ręke dla Ciebie ale to są grosze z porównaniem z inną pracą za granicą. 

Moja siostra pojechała 2 miechy temu na pomidorki do Holandii to mam 5tys ale już odłożone!! W dodatku pracuje chyba ok 8h.Sama zdychała z początku bo było gorąco 

i w  dodatku to wszystko odbywa się w szklarniach.

Pozdrawiam :)

21f0dgn.jpg

Opublikowano

Hehe przecież tam jest zasada pracuj polaku powoli

To chyba nie pracowałeś za granicą skoro tak uważasz. Za 5e to nie chcialo by mi się tyrać w Norwegi na wykończeniówce wychodzi 60-70zł/h netto.

Opublikowano

Jadę tylko na 2 tygodnie, nie zamierzałam wyjeżdzać, ale sytuacja mnie zmusiła. Po za tym szukałam i nigdzie indziej nie znajdę pracy za granicą, a u mnie w PL to ciężko. Lepsze te 20zł z groszami za H, niż w Polsce 5-10, a 10 to już cud. :)

Opublikowano

Jedź. Zobacz. Najwyżej już tam nie wrócisz, zawsze lepiej spróbować i żałować, niż nie spróbować i zastanawiać się co by było gdyby, może akurat nie będzie tak źle - a forum i odpowiedzi warto traktować z lekkim przymrużeniem oka ;)

2d0ns76.jpg

A ci, którzy tańczyli, zostali uznani za szalonych przez tych, którzy nie słyszeli muzyki.

— Friedrich Nietzsche

Opublikowano

BTW praca przy winogronach nie jest taka ciezka, kregosłup nie dostaje tak po dupie bo krzaki sa tyczkowane ( wiec sa na dosc sporej wysokosci) wiec zbieranie jest mieszane , stanie , kucanie etc.

Opublikowano

BTW praca przy winogronach nie jest taka ciezka, kregosłup nie dostaje tak po dupie bo krzaki sa tyczkowane ( wiec sa na dosc sporej wysokosci) wiec zbieranie jest mieszane , stanie , kucanie etc.

Kręgoslup dostaje wpierdol tylko przy noszeniu skrzynek/koszy z winogronami :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...