Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zgłaszać trolli by zostali ukarani?

▒Kiszka▒

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, grając rankedy, na prawdę często napotykam problem trolli.

Jungle or troll

adc or troll

OK! I troll.

lub celowo wybiera championa np. jungle, mimo iż osoba wcześniej także wzięła junglera.

Takie gry niestety jestem zmuszony opuszczać, ponieważ zależy mi na wygranej. Teraz pytanie, czy jest możliwość zgłaszania takich trolli jak się opuści mecz podczas wybierania championów? Opuszczam, ponieważ wolę za 5 minut mieć szansę na wygraną niż 99% na przegraną, a takie dzieci powinny dostać bana.

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

jak opuscisz lobby to nie masz zanych szans na zgloszenie i ukaranie tych graczy...

jesli zrobisz screena i wyslesz do supportu to oni i tak z nim nic nie zrobia...

napisza ci ze przyjrza sie blizej, lecz nie moga cie poinformowac o przebiegu.­

­Keelah se'lai

Opublikowano

Ja zawsze zgłaszam trolów za pomaganie drużynie przeciwnej. ( Po meczu ) Raz dostałem od riotu komunikat, że osoba którą zreportowałem została zbanowana, ale ogólnie to się tym za bardzo nie przejmują.

Takie gry niestety jestem zmuszony opuszczać, ponieważ zależy mi na wygranej. Teraz pytanie, czy jest możliwość zgłaszania takich trolli jak się opuści mecz podczas wybierania championów? Opuszczam, ponieważ wolę za 5 minut mieć szansę na wygraną niż 99% na przegraną, a takie dzieci powinny dostać bana.

▒Kiszka▒ Zostawaj w lobby. Ludzie często tak piszą bo myślą, że wtedy im ustąpisz, a później i tak wymiękają. Tak samo jest jak biorą summoner spelle do trollowania. 99 % ludzi zmieni je na normalne 2 sekundy przed startem gry. Będąc pierwszym pickiem nigdy nie odpuściłbym swojej main lini kolesiowy, który po wejściu napisze np. Jungle or troll. Nigdy. Nie i **uj.

Tylko, że nie zgłoszę, bo nie gram z takimi osobami, po prostu wolę opuścić niż mieć pewną przegraną, jednak te raporty i tak są dla picu tylko i nic z tym nikt nie robi.

Takie gry to wcale nie są pewne przegrane. Btw. raz miałem dość zabawną sytuację w serii. Ktoś z mojej drużyny napisał, że będzie trolował. Od razu wszyscy zaczęli go wyzywać etc, ale nikt z lobby nie wyszedł. Koleś picknął trundle'a (Ten champion jest trollem) i wycarrował grę.

giphy.gif

Opublikowano

Nie zrobisz z tym nic, jedynie możesz po grze zgłosić za obrazę/psucie gry.

Tylko, że nie zgłoszę, bo nie gram z takimi osobami, po prostu wolę opuścić niż mieć pewną przegraną, jednak te raporty i tak są dla picu tylko i nic z tym nikt nie robi.

Możecie mi podać jak się zgłasza dokładnie do takiego supportu? Kiedyś zgłaszałem wniosek o UB, bo zablokowali mi konto na kilka dni przez to, że LoL mi się crashował, to odsyłali na inne e-maile, a koniec końców napisali, że przykro nam, że taka sytuacja miała miejsce, ban został nadany z automatu i nie ma możliwości zdjęcia go.

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

Nic nie zrobisz, sam trolluję od sezonu 3, a bana do tej pory nie dostałem. Banują tylko toksycznych graczy - siedzisz cicho, jesteś miły dla innych, ale feedujesz (specjalnie) to bana nie masz. 

Opublikowano

W pewnym rodzaju jest to "greefing" gry, ale nie do końca..., support na 99% nic z tym nie zrobi...., bo co oni mogą? zabranie smite+ jungler'a nie jest troll'em..., każdy gra jak chce.. i nie możesz za to zgłaszać..., co nie zmienia to faktu, iż tacy  gracze wk*rwiaja strasznie i psują przyjemność z gry... nic z tym nie zrobisz..., to tak samo jak wziąć clari+np cleanse na summonerki... taki gracz nie może dostać bana za pick'nięcie tych spelli...,nic nie zrobisz..., możesz tylko czekać aż takie osobniki przestaną grać.., a na ich miejsce i tak wbije 5 "trolli"...

Najlepszy ślepy mnich na EUNE, były challenger w s3 Strzeżcie się "krula" lasu

leesinacolythe.png

Ex-Challenger Player (TOP 23 EUW)

Opublikowano

Wiramy w riot games :> za "flamowanie" czytaj "pisanie prawy" np koles zrobil 0/15 napiszesz mi ze gra jak totalne gowno on ci odpisze "report for flame" i tyle :D.Za pisanie prawy dostalem bana na 2 tygodnie :D to za trolowanie powinien byc jakis perm cos takiego bo az sie gra odechciewa jak takie bez mozgi graja w ta gre.No dobra rozumiem ze nie kazdy ma dobry mecz ale jakos mozgu trzeba uzywac dam moze przyklad gram rankeda spoko wszystko tylko moj rengar 0.9.7 zrobil po w 30 minucie spytalem czy troluje czy co :D no rengarem focusowac tanka no chyba cos tu nie gra :D a on odpisal "First time rengar" RITO PLS gdzie jest opcja ze pon 10-20 meczach mozeszz zagrac dana postacia na rankedzie?.Za jakkies gowniane wyzywanie mozna dostac perma a za specjalne feedowanie nic ?

b53c9b011d5d0.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...