Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Oszustwo – x

Katien

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czekałam, aż powstanie taki artykuł. 

Sama dostałam kilka takich linków i od razu wiedziałam o co chodzi. Ludzie... Jak można być tak naiwnym? Na prawdę obawiam się o waszą przyszłość. Nie róbcie tego! Zapamiętajcie. NIKT WAM NICZEGO ZA DARMO NIE DA.

PRZEJDŹ DO ARTYKUŁU

Opublikowano

Serio, jeżeli ktoś łyknął, że może otrzymać skina za darmo z jakiejś randomowej strony to zalecałbym wrócenie do podstawówki. ­Jak można być tak naiwnym a później płakać, że ktoś włamał się na konto?  -.- 

Opublikowano

Warto też dodać że wchodzenie na takie strony jakieś groźne nie jest (niby może być jakiś exploit w jsie, ale jeżeli aktualizujemy przeglądarkę to nic nie powinno nam zagrozić), no ale lepiej od tych wszystkich reflinków trzymać się z daleka bo i tak są zupełnie nieopłacalne. 

Aby zwiększyć bezpieczeństwo można zaopatrzyć się w pluginy do przeglądarki takie jak noscrpt, ale wtedy trzeba się pobawić w konfiguracje, aby większość stron działała normalnie.

Zachęcam też do ustawienia sobie czegoś takiego jak na obrazku (ponieważ we flashu mogą być jakieś dziury, a też denerwujące autoodtwarzające się filmiki na stronach wtedy się nie będą uruchamiać). Zalecam też dodać strony takie jak youtube do wyjątków, wtedy to działa znacznie sprawniej.

qNTV6jV.png

Albo też można dodać pojedyncze witryny (Zarządzaj wyjątkami...) i na nich jedynie blokować flasha ;)

gGbjHns.png

Jak się tu dostać? Przy pasku adresu jest coś w rodzaju ikonki z kartką papieru, po kliknięciu w nią wybieramy Ustawienia witryny

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...