Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Założenie Serwera Team Speaka

marszauxd1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema 

Mam pytanie bardzo trudne chciałem zapytać czy da sie założyć własny serwer Team Speak nie płacąc za niego widziałem coś w necie że tak się da :) Link do filmu z którego korzystałem : https://www.youtube.com/watch?v=SEmsN5VQa3U

Ogólnie chciał bym zrobić serwer TS3 Publiczny dla graczy ale nie mam kasy aby płacić po 100zł za 2 miechy :O 

Jak robie z poradnikiem wszystko idzie ok ale jak loguje się na tą brame domyślną zaczyna się dla mnie MAGIA  o.O  Nie ogarniam nie  mam żadnego zaawansowane :O i on potem coś tam dodaje jakie ch*je muje ( nic nie wytłumaczył) i nie wiem jak to zrobić .

Mam router z NETGAR poniżej macie ss jak to wygląda po zalogowaniu się :) Jeśli ktoś to ogarnia proszę o pomoc  :D

GG: 52703306

Lub pod postem :)

post-1390323-0-16739500-1436478187_thumb.png

Opublikowano

Niestety nie pomogę Ci ale tsa możesz mieć nawet za 15zł/miesiąc także..

Opublikowano

Niestety nie pomogę Ci ale tsa możesz mieć nawet za 15zł/miesiąc także..

No tak ale to tylko na kilka slotów :( A chciał bym na nieograniczone 

Opublikowano

Nieograniczone? Hmm, to chyba tylko na crackowanej licencji ... Możesz kupić vps na microvps.pl juz za 10,99zl. Nie mozesz miec nieograniczonych slotow. Na stronie teamspeak.com masz różne licki z ograniczoną liczbą (płatne) oraz NPL 512 slotów bezpłatna aczkolwiek ciezko ja zdobyc.

Opublikowano

Możesz kupić serwer gdzie płacisz za 1 slot np. net-speak.pl, możesz również kupić licencję na daną liczbę slotów np. 64,128,256,512,1024. Taka licencja nazywa się AAL. Tutaj masz cennik takich licencji za rok http://sales.teamspeakusa.com/pricing.php. Co do tego filmiku to jest jak postawic serwer na wlasnym kompie tzn bedzie on tylko dostepny jak go wlaczysz. Jak chcesz miec 24/7 to musisz kupic tak jak mowilem albo na sloty np. net-speak.pl albo VPS + Licencja :)

Opublikowano

Wyjaśnię ci trochę o serwerach tak ogólnie. VPS czyli wirtualny prywatny serwer - stoi 24/7 a te darmowe serwery, które tam Tworzysz to za prze. AAAproszeniem gówna, na których nic nie zrobisz. Jeżeli chcesz stworzyć serwer teamspeak3 musisz mieć bardzo dużo pieniążków, gdyż koszt otrzymania serwera to 20-50zł + licencja (zależnie od typu licencji). Licencję możesz kupić u teamspeak.com tak jak napisali wyżej za dużą kase (nawet ponad 500zł) na rok, lub wykupić serwer na sloty np. net-speak.pl. Nieograniczona liczba slotów występuje tylko na licencji crackowanej, która jest zabroniona i blokowana. Jeżeli nie masz dużych pieniędzy poszukaj sponsora, lub współpracy, a może Ci się poszczęści. Aby prowadzić taki serwer, duży publiczny, musisz mieć sporo wiedzy o VPS oraz zabezpieczeniach, gdyż banda dzieciaków często lubi wchodzić na takie serwery i uprzykrzać komuś życie, lub po prostu reklamować się u Ciebie, co nie panie @Mati™♥

Internet +13.

Opublikowano

Wyjaśnię ci trochę o serwerach tak ogólnie. VPS czyli wirtualny prywatny serwer - stoi 24/7 a te darmowe serwery, które tam Tworzysz to za prze. AAAproszeniem gówna, na których nic nie zrobisz. Jeżeli chcesz stworzyć serwer teamspeak3 musisz mieć bardzo dużo pieniążków, gdyż koszt otrzymania serwera to 20-50zł + licencja (zależnie od typu licencji). Licencję możesz kupić u teamspeak.com tak jak napisali wyżej za dużą kase (nawet ponad 500zł) na rok, lub wykupić serwer na sloty np. net-speak.pl. Nieograniczona liczba slotów występuje tylko na licencji crackowanej, która jest zabroniona i blokowana. Jeżeli nie masz dużych pieniędzy poszukaj sponsora, lub współpracy, a może Ci się poszczęści. Aby prowadzić taki serwer, duży publiczny, musisz mieć sporo wiedzy o VPS oraz zabezpieczeniach, gdyż banda dzieciaków często lubi wchodzić na takie serwery i uprzykrzać komuś życie, lub po prostu reklamować się u Ciebie, co nie panie @Mati™♥

Internet +13.

Dzięki bardzo już rozumiem wszystko :D:) 

Opublikowano

No to powiedzmy że taki serwer ts.mpcforum.pl ma 200 slotów i oni za 200 płacą  ? czy robią tak jak na filmie ? 

Tu akurat jest wykupiona licencja od TeamSpeak.com i mają 128 nie płacą nic bo to moja licencja ^^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...