Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Błąd MSQL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pewien problem, a mianowicie wgrałem stronę i poprawni ja skonfigurowałem ale wyskakuje taki błąd: 

xMkvjEl.png

w linijce 21  jest takie cuś : 

$mysql = mysql_connect($config['db']['host'], $config['db']['user'], $config['db']['pass']) or die('Nie można uzyskać połączenia z bazą danych (<b>' . mysql_error() . '</b>)');

W czym problem z góry dziękuję ! 

671411485514457941894.png

Opublikowano

Informacja, że mysql_* jest już przestarzały. Możesz zmienić sposób łączenia się z bazą danych na mysqli lub pdo. Ewentualnie możesz dodać: 

error_reporting(E_ALL ^ E_DEPRECATED);
Opublikowano

Informacja, że mysql_* jest już przestarzały. Możesz zmienić sposób łączenia się z bazą danych na mysqli lub pdo. Ewentualnie możesz dodać: 

error_reporting(E_ALL ^ E_DEPRECATED);

Ty zły człowieku, po co mu to dałeś! ( :) )

Witam mam pewien problem, a mianowicie wgrałem stronę i poprawni ja skonfigurowałem ale wyskakuje taki błąd: 

xMkvjEl.png

w linijce 21  jest takie cuś : 

$mysql = mysql_connect($config['db']['host'], $config['db']['user'], $config['db']['pass']) or die('Nie można uzyskać połączenia z bazą danych (<b>' . mysql_error() . '</b>)');

W czym problem z góry dziękuję ! 

Używanie mysql_* jest złe, złe, i jeszcze raz złe! Przestarzałe, złe, niebezpieczne, i złe.

Jak korzystasz z poradnika który używa mysql_* to go zmień

Zainteresuj się 'PDO' lub 'mysqli'

Opublikowano

@kubekow

Problem rozwiązany wystarczyło dodać @ przed mysql_connect[/size]

//Do zamknięcia[/size]

Zanim temat zostanie zamknięty, radzę się zapoznać z odpowiedzią @cody3223 . Biblioteka mysql_ jest bardzo stara (ma już 15 lat). Jest nie wspierana (od 2012 roku, wersja php 1.2.1) i ma wiele błędów w zabezpieczeniach. Używając jej, jesteś narażony na SQL Injection i wiele innych zagrożeń. Polecam PDO lub mysqli

Wymówki typu "uczę się dopiero PHP i SQL" są idiotyczne - zamiast się uczyć głupot jak mysql_ naucz się od razu korzystać z biblioteki PDO lub mysqli

Więcej informacji: https://wiki.php.net/rfc/mysql_deprecation

Opublikowano
Problem rozwiązany wystarczyło dodać @ przed mysql_connect

Panie, oczy bolą od czytania tego co piszesz!

Ten znak @ to jest najgłupsza rzecz jaką twórcy mogli dodać do PHP. Najlepiej jakby wkrótce również został usunięty, tak jak mysql_.

gamedevmania.com

Opublikowano

Pobrałem gotowy skrypt bo nie znam się zupełnie ani na php ani na msql, moim zadaniem było jedynie podłączenie tej strony pod serwer, Tyle. Nic w tej bazie nie mam, oprócz danych potrzebnych do strony więc nie martwię się o to czy są one bezpieczne czy nie .

Temat został rozwiązany i dziękuję za wszystkie  rady. 

671411485514457941894.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...