Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Posiadam serwer minecraft połączony z bungeecord mam kilka serwerów połączonych i problem w tym że mam plugin logit do logowania na głównym serwerze i zaloguje sie tylko jak przeniosę się na np. na skyblocka to muszę się od nowa logować. bo na skyblock też mam logit a jak usunę logit to jak ktoś wejdzie na serwer i na głównym nie zaloguje sie to i tak może wpisać /server skyblock i go przeteleportuje i ominie logowanie.

Logit mam połaczony z bazą danych i czy da się jakoś że jak się zaloguje na głównym to automatycznie mnie loguję na innych?
Musi sie dać bo serwery typu my**.pl tak mają logujesz sie na głównym przenosisz sie na skywalls i jestes zalogowany.

Za pomoc będę naprawdę bardzo wdzięczny. Dam like.

Wstawił bym sobie sygnaturkę, ale nie pozwala mi na to forum, ponieważ gdy próbuję to zrobić, dostaję słynny komunikat od cloudflare "Getway timed out". :/

Opublikowano

Zablokuj wszystkie komendy na lobby (oprócz tych do logowania), dodaj kompas tak jak na my**.pl, zablokuj połączenia przez inne serwery, żeby można tylko przez lobby dołączać, usuń logit z innych i gotowe ;)

Opublikowano

Napisz lub poproś kogoś o napisanie pluginu który po zalogowaniu na lobby na twoim adresie IP tworzył by sesje a na tych serwerach na które bungee miał by przenosić plugin który sprawdza czy gracz jest w sesji. Oczywiście jeśli Logit ma wbudowaną sesje to użyj jej.

3728097908.png

Opublikowano

Kompas mam tak jak na my**.pl tylko wiem że da się jakoś mieć tak w pluginie AuthMe więc jeśli ktoś wie to może napisać.

Na szczęście nie mogę się połączyć z serwerem nie przez bungee więc wystarczy ze zablokuje komendę /server w bungeecord.

Wstawił bym sobie sygnaturkę, ale nie pozwala mi na to forum, ponieważ gdy próbuję to zrobić, dostaję słynny komunikat od cloudflare "Getway timed out". :/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...