Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tryb pełnoekranowy w C++

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Otóż mam pytanie. Jak w C++ zrobić, aby nasze programy były odtwarzane w trybie pełnoekranowym, czyli aby konsola pokrywała cały nasz pulpit. Z góry dzięki biggrin.png Nie chodzi mi tu o zmianę rozdzielczości podczas działania programu, tylko po prostu, żeby normalnie po uruchomieniu pokrywał cały pulpit bez majstrowania sobie w ustawieniach.

jw19e8.png

Opublikowano

@Sopelek997

Po co piszesz tutaj posta skoro nie wnosi on nic do tematu? Jeśli nie potrafisz odpowiedzieć, to po prostu nie pisz, bo to tylko nabijanie postów :P. Przyszedłem tutaj po kod, a nie opinię, czy da się to zrobić, czy też nie. Jeśli się nie da - wystarczy po prostu nie pisać.

jw19e8.png

Opublikowano

Czyli temat do kosza? Lamie 13pkt regulaminu tego dzialu.

Jesli chcesz uzyskac taki efekt to na pewno nie przy twojej wiedzy. No ale:

po 1. Microsoft porzucil wsparcie "fullscreen mode" w cmd od chyba Win XP.

po 2. mozna zrobic pewien trick przy uzyciu system("mode 650")

po 3. najlepsza opcja to napisanie wlasnej konsoli(Qt/WinAPI/OpenGL/whateve) i przekierownie i/o.

Tak czy inaczej raport poleci :)

Nie pomagam na PW, od tego macie forum!!!

#PHP-things

08FMpDu.png

Nowicjusz
Opublikowano

Możesz to zasymulować, tak, że będzie idealnie wyglądało jak pełnoekranowa konsola. Jakąś biblioteką graficzną. Wrzucasz full screen czarny ekran i dalej to już sam wiesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...