Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z Freezami

uwotm9.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Od jakiegoś czasu obserwowałem tytułowe freezy tylko podczas ładowania mapy w CS, ale szukałem na necie i garstka osób też tak miała to się nie przejmowałem. Ale wczoraj odpaliłem ETS2, i nagle freez. Tak z dupy. CZekam czekam, zero reakcji systemu. W końcu odmulił. W ciągu 5 minut miałem 3 freezy, ale za 3 razem musiałem już zrestartować kompa, pierw mi jakiś shell od UEFI wywalił ale wyłączyłem kompa i normalnie się zbootował potem. Dzisiaj znowu gram, ładuje mi się rozgrywka w ETS2 (jak ktoś gra/grał to mniej więcej wie) i freez. Na 2gim monitorze odpaliłem sobie Menedżer urządzeń i patrze, podczas freeza Dysk Usage leci do 99-100% i nie chce zejść aż nie odfreezuje. Poza tym, podczas freeza nagle wyłącza mi się Spotify (przestaje grać muza w sensie) a jak miałem streama odpalonego na drugim monitorze to też nagle przestał jakby net działać. 

Puszczam skan na HD Tune od bad sectorów ale wątpie że to będzie od tego. (45 / 1000 GB dopiero). 

Jakieś pomysły?

HDD: WD Blue 1TB

PSU: Corsair 450W

System: Okno 8.1 

Screen z menedżera:

eHahVd7.png

/Edit: Gdyby nie to, że dzisiaj znowu miałem freeza tylko że w Crisis 2 to bym reinstalował gierke, ale widocznie nie od tego. 

/Edit2: Zapomniałem, wczoraj 2 razy mi się PC zrestartował podczas ładowania mapy do CS. Temperaturki podczas stresu są bardzo dobre więc idk... 

/Edit3: Zakładka Health w HD Tune wskazuje: OK 

/Edit4: Ja p******e, więcej editów. Wyjebałem ten full scan bo czasu 95 minut nie mam i na Quick Scanie nic nie pokazało, ale przez 10 minut full scanu nic też nie pokazało. 

he?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...