Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Komputer się nie wyłącza?

MistrzC

Pytanie

Opublikowano

Witam,

Mam pewien problem od 2 dni. Otóż problem polega na tym,że mój komputer nie chce się wyłączyć. Gdy klikam "Zamknij" komputer się zamyka,piszę zamykanie i wszystko jest okej. Jednak problem pojawia się gdy napis zniknie. Komputer nadal działa,świeci się dioda dysku(nie mruga tak jak w czasie pracy komputera),próbowałem też wyłączać naciskając guzik jednak również bez rezultatu,pomaga jedynie wyłączenie zasilania z listwy. Słyszałem,że takie wyłączanie "ręczne" szkodzi komputerowi dlatego chciałbym ten problem jak najszybciej rozwiązać. Dodam również,że 2 dni temu dostał się na mój komputer wirus,był to Trojan.Gen.2,co za tym idzie... oczywiście backdoor. Wszystkie te wirusy zostały usunięte,w momencie pobrania wirusa moje anty-wirusy(Norton,Malware-bytes) zaczęły dosłownie zasypywać mnie ostrzeżeniami. Aktualnie komputer jest czysty,wykonałem 2 skanowania (2 razy malware,2 razy norton) i nie wykazały niczego co mogłoby stanowić zagrożenie dla mojego komputera. Jednak moja teoria jest taka,że przez ten krótki czas wirus zdołał coś uszkodzić i komputer nie chce się wyłączać. Oczywiście zaznaczam,że to tylko moja teoria,nie znam się na wirusach tak bardzo,wiem tylko jakie są najgroźniejsze,nie interesowałem się ich "działaniem w praktyce". Proszę o szybką pomoc. 

P.S Mam system operacyjny Windows 8.1

xrdj.jpg

1 odpowiedź na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...