Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Na jaką wersje serwer?

Na jaką wersje serwer? =)  

29 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na jaką wersje serwer? =)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam takie pytanie... Na jaką wersje najlepiej stworzyć serwer? Tutaj macie ankietę. Poproszę o wybranie jednej z kryteriów i podanie powodu dlaczego akurat ta wersja. Dziękuję i pozdrawiam - Mezior :: Carooo.

Pomogłem? Kliknij magiczny guzik - Lubie To

Opublikowano

Według mnie na 1.8.x - coraz więcej serwerów przechodzi właśnie na tą wersję. Ich właściciele po prostu idą z duchem czasu.

Opublikowano

Oczywiście ze 1.8 (spigot 1.8.7 jest kompatybilny z każda wersją 1.8) A czemu bo nowa tablista actionbar i masa rzeczy. 1.7 jest już za stare trzeba iść do przodu a nie cofać się 

Opublikowano

Zrób serwer na wersję 1.8, ponieważ nikt wiecznie na starych wersjach siedział nie będzie, a dodatkowo na starych wersjach serwer się opłaca średnio już robić. W wersji 1.8 zostały naprawione bugi, wiele istotnych i dobrych poprawek. 

Opublikowano

­Ja polecam 1.8, masa poprawionych błędów, nowe przedmioty, świetna tablista... z resztą, kto będzie cały czas siedział na starych wersjach, skoro są serwery już na nowszych?

sygnatura.png

Opublikowano

Takie pytanie jeszcze do wszystkich, czy SkyBlock 1.8 będzie miał szanse bytu? ;)

#edit

Chodzi mi bardziej o to czy lepiej zainwestować sporo czasu w tworzenie go - duzo urozmaiceń, autorskie pluginy, wszystko ogarnięte czy moze najprostsza paczka z neta i dobra reklama? ;x

Opublikowano

Będzie ciężko, ale jak zrobisz serwer, bez tych .ench i tp. to będzie git. Dobra reklama i serwer będzie miał grywalność. 

Opublikowano

Takie pytanie jeszcze do wszystkich, czy SkyBlock 1.8 będzie miał szanse bytu? ;)

#edit

Chodzi mi bardziej o to czy lepiej zainwestować sporo czasu w tworzenie go - duzo urozmaiceń, autorskie pluginy, wszystko ogarnięte czy moze najprostsza paczka z neta i dobra reklama? ;x

Po co autorskie pluginy skoro są już gotowe sprawdzone rozwiązania? Dobrze je skonfigurujesz i masz cud, miód, malina serwer.

Opublikowano

Jeżeli to ja miałby tworzyć serwer to wybrałbym wersję 1.7, a czemu?

Mam przestarzały komputer tak jak może z 10%/20% społeczności minecrafta, któremu te nowsze wersje 1.8+ nie działają. Jednakże większe serwery m.in tabc czy mc*u zostają na 1.7 jak na razie. Więc czemu by nie zostać na tym 1.7 jak w 1.8 jest trochę nie potrzebnych rzeczy a w 1.9 nie będzie pewnie żadnych serwerów bo jest tyle nowych rzeczy, że ludzie przesiądą się na starsze wersje.

Według mnie zostań na 1.7. :)

26_unnamed.png

Opublikowano

Na 1.8. Teraz wiele osób gra na tej wersji.

MKfY45t.png

Star Wars to niezwykłe uniwersum, aby je dokładnie zrozumieć, musisz się bardziej zagłębić w jego treść np. czytając książki...

Opublikowano

Jak ktoś tam już wcześniej napisał - zostań na 1.7. A co do SkyBlocka - z urozmaiceniami jak najbardziej ,ale nie przesadzaj też z nmi :)

Opublikowano

Jak ktoś tam już wcześniej napisał - zostań na 1.7. A co do SkyBlocka - z urozmaiceniami jak najbardziej ,ale nie przesadzaj też z nmi :)

Przez ostatnie 4 dni testowaliśmy z kolegą wersje 1.8... Od strony technicznej jest o wiele wiecej mozliwości, natomiast dla zwyklego gracza jest już przesyt... Tyle bloków, dodatków, aż zaczyna się tęsknić za wersjami x < 1.5.2 ;-;

-----------

Myślę ze zostane przy wersji 1.7-1.7.10 ;)

Opublikowano

Ja ci polecam 1.5.2 , ludzie zaczynaja wracac do tych starych dobrych czasow mc , bo te 1.8 i nowsze psuja klimat gry jaka jest minecraft ;)

życie życie jest nowelą 

Opublikowano

Sprawa wygląda następująca. Jeżeli chcesz zrobić serwer dla jak największej ilości graczy to najodpowiedniejszym rozwiązaniem będzie Spigot, który pozwoli grać zarówno graczom na wersji 1.7, jak i 1.8. Nie ma co się oszukiwać - masa ludzi (non-premium) gra jeszcze na 1.7 i jeżeli chcesz, że tak to ujmę "wyżyć" to musisz się z tym liczyć.

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Ja ci polecam 1.5.2 , ludzie zaczynaja wracac do tych starych dobrych czasow mc , bo te 1.8 i nowsze psuja klimat gry jaka jest minecraft ;)

Powiedz mi w jaki sposób wprowadzenie nowych drzwi, płotków i sztandarów wpływa na "klimat" gry?

@top

Według mnie najbezpieczniej będzie jak postawisz serwer na 1.7.x - 1.8 bo ludzie nie wiedzieć czemu nie chcą przejść na 1.8, które oferuje o wiele więcej możliwości od strony technicznej serwera jak również jest lepiej zoptymalizowana i na podobnych ustawieniach powinno się mieć więcej FPSów niż na 1.7. Możesz również próbować robić serwer 1.8 jednak licz się z tym, że gracze mogą zrezygnować, ponieważ duża część osób używa launchera od Zyczu, który ma problemy z aktualizacją gry do 1.8.

Opublikowano

@Ingus

Właśnie wiele osób twierdzi, że jest odwrotnie, że to w 1.8 jest skiepszczona optymalizacja i ja do nich też należę.

Co do launchera by zyczu, to nie że są problemy, ale po prostu nie ma w tym launcherze możliwości aktualizacji do 1.8

106071453484304291456.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...