Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Harczenie dźwięku, zacinająca się gra.

zamyslak112

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie, mam ogromny problem..
Otóż od kilku dni grając w cs, po jakimś czasie cs zaczyna się zacinać (lagować), dźwięk zaczyna trzeszczeć, fps czasami spadaja czasem  20.. ale generalnie w normie, czli 60-80 W czym problem? wczesniej nie mialem żadnych problemow.
Postanowiłem wiec zainstalowac cs na laptopie, laptop w porządku świeżo po formacie.. Zaczynam grać , wszystko ładnie i znów to samo.. Z tym, że fps jak najbardziej w porządku! Po prostu gra sie zacina po jakichś 30minutach gry i dźwięk trzeszczy. 
Fps'y w normie tak jak mam zawsze 70-100 fps. Z tym że nie znam przyczyny ale ping skacze mi strasznie, od 70 do 180 -,-.. 
Cfg kompa: karta graficzna Radeona 1gb, Procek 3.2 ghz, Ram 4gb.
Cfg laptopa: karta graficzna Radeon 2gb, Procek 2.7 ghz, Ram 8gb..

Proszę o pomoc.. Czym jest to spowodowane? OD razu mówię, pasty chłodzące są wymienione, komputery bez wirusów, formatowane co jakis czas, wyczysczone, bez kurzu.. W czym problem? Czy to wina internetu? Wczesniej problemu nie mialem..

PROSZE O POMOC!!!! 

Opublikowano

Sterowniki mam wszystkie, aktualizowane wczoraj.. :(

Skoro to laptop to zapewne problem leży po stronie temperatur podzespołów.

Sprawdź temperatury przed grą, w trakcie gry i po grze.

Rezultaty daj mi tutaj.

Opublikowano

Własnie miałem to pisać. W komputerze stacjonarnym pasty chlodzace sa wymienione, ale myslalem ze to problem karty- bo byla goraca. Ostatnio kupilem nowy wiatraczek, ktory chlodzi karte. Temperatury na PC nie są wysokie : od 40 do 50stopni. Maksymalna 53. Na laptopie jest to samo, a nawet troszkę niższe.. 

Opublikowano

Własnie miałem to pisać. W komputerze stacjonarnym pasty chlodzace sa wymienione, ale myslalem ze to problem karty- bo byla goraca. Ostatnio kupilem nowy wiatraczek, ktory chlodzi karte. Temperatury na PC nie są wysokie : od 40 do 50stopni. Maksymalna 53. Na laptopie jest to samo, a nawet troszkę niższe.. 

Skoro to laptop to posiada karte zintegrowaną od Intela i zwykła w twoim przypadku od Radeona.

Sprawdź czy napewno przełączyłeś na Radeona.

Opublikowano

Próbuje to oarnąć, ale narazie nie umiem tego zrobić. Próbuje dalej. mam windows 8

Przy okazji:

- Sprawdź spójność plików gry

- Uruchom Cs'a w trybe zgodnośći z Windows XP SP

Opublikowano

Właśnie zagrałem. Niby jest okej wszystko, tylko ping dalej skacze, momentami do 160.. Zagram dłużej, zobaczymy czy zacznie sie ciac cs

AKT. Po duzszym graniu jest to samo.. nie wiem czy to wina internetu, ale moim zdaniem tak.. bo gry mam ping 70 jest git, a zaczyna skakac do 150 i zaczyna sie problem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...