Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer - Wypali?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam taki mały plan na serwer otóż:

Serwer średniowieczny, taki Role-Play.

Na starcie dołączamy do jakiejś frakcji.

Następnie do pracy aby zarabiać.

Pniemy się w góre w hierarchii w zamku.

Zamki mogą walczyć miedzy sobą itp.

Nie chce tego bardzo rozpisywać bo mi wezmą pomysła.

wypali to? zagrałbyś?

Opublikowano

Takie serwery istniały od dawien dawna minecraftów ;) Osobiście już nie grywam w minecrafta lecz polecam coś ciekawego. Inspirację możesz brać równie dobrze z modów np. z counter strik'e 1.6 odpowiednio zrobione pluginy oraz mapy były by świetne. Nie chodzi mi o strzelanie jak w cs'ie ale np. Diablo mod był by świetny, walki na miecze. Klasy oraz specjalne do nich umiejętności które nie muszą być pluginem. Taki serwer możesz równie dobrze zrobić na command blockach + kilka dobrych znanych pluginów odpowiednio skonfigurowanych i rozgrywka jest świetna ;)

Nie musisz być super w pisaniu pluginów. Wystarczy inspiracja/pomysł czegoś oryginalnego oraz miła atmosfera na serwerze :)

33eHdSv.png

"Apetytu nie mam, nie muszę dużo zjeść
A na przykład twoja łydka przypomina kurzą pierś
Usiądź gdzieś nad miską, naprawdę to banał
Po prostu się skup i tnij poniżej kolana"

Opublikowano

Takie serwery istniały od dawien dawna minecraftów ;) Osobiście już nie grywam w minecrafta lecz polecam coś ciekawego. Inspirację możesz brać równie dobrze z modów np. z counter strik'e 1.6 odpowiednio zrobione pluginy oraz mapy były by świetne. Nie chodzi mi o strzelanie jak w cs'ie ale np. Diablo mod był by świetny, walki na miecze. Klasy oraz specjalne do nich umiejętności które nie muszą być pluginem. Taki serwer możesz równie dobrze zrobić na command blockach + kilka dobrych znanych pluginów odpowiednio skonfigurowanych i rozgrywka jest świetna ;)

Nie musisz być super w pisaniu pluginów. Wystarczy inspiracja/pomysł czegoś oryginalnego oraz miła atmosfera na serwerze :)

Ta.. chciałbym autorski serwer, moge zainwestować nawet w jakiś launcher umożliwiający jakąś lepszą zabawe na serwie

Opublikowano

Ta.. chciałbym autorski serwer, moge zainwestować nawet w jakiś launcher umożliwiający jakąś lepszą zabawe na serwie

To nie jest dobrym pomysłem. Graczom nie będzie się chciało czegoś pobierać, aby zagrać na serwerze. To co przedstawiłeś już nie raz było realizowane także nikt Ci tego pomysłu nie zabierze, a to co tutaj zostało przedstawione jest czystymi ogólnikami, które nikogo nie zachęcą do śledzenia projektu. To czy takie coś wypali nie ma sensu oceniać po tym co tutaj zamieściłeś. Osobiście nie zagrałbym na takim serwerze, ponieważ uważam, że ogarnięcie frakcji składającej się z dużej liczby osób jest niemożliwe.

Opublikowano

Wszystko zależy od wykonania serwera, ekipy, jej zaangażowania, estetyki serwera, reklamy. Dużo czynników wpływa na "wypalenie" serwera.

Niemniej jednak chętnie zagrałbym na takim serwerze. Życzę powodzenia w realizacji projektu. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...