Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gdzie szukać pomocy?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chcialbym nauczyc sie includowania tresci z html do php, stron, ulozenia kolejnosci , pisania prostych skryptow czy wywolywania z bazy danych informacji ktore bym chcial wyswietlic na stronie. Takie podstawy ktore chcialbym poprostu potrafic. Z htmlem u mnie akurat jest tak ze co strona to lepsza mi wychodzi. Nie jest to jeszcze tak super aby pokazac to swiatu ale wazne ze jest progres bo to co na poczatku tworzylem to bylo okropne. Na dokladke wlasnie chcialbym sie tego php nauczyc ale zdania sa podzielone i nie wiem w koncu jak zarowno szybko i tresciwie do tego podejsc by potrafic to czego ja oczekuje. Niektorzy pisza ze trzeba znac c++ by dobrze to ogarnac, ale ja na to czasu nie mam bo chce sie zajmowac sie tylko i wylacznie webem na poczatek.

Ja sie ucze na zasadzie -> pobieram szablon, patrze jak to dziala i walkuje to tyle razy az znajde poczatek i koniec i dopiero moge stwierdzic ze cos nowego poznalem. Oczywiscie nie obejdzie sie bez teorii dlatego chcialbym znalezc jakies tresciwe kursy php w internecie, czy to w postaci strony czy filmu najlepiej po angielsku. Znacie takie? Ja narazie znalazlem kursphp.com ale z tego co widze to na kazdej lekcji jest lana woda z podsumowaniem takim ze na koncu potrafi sie jedynie zrobic panel logowania ktory latwo obejsc jak sami pisza. Chcialbym rowniez znalezc jakas ksiazke do nauki...

Ogolnie to mam 2 miesiace po kilka do kilkunastu godzin dziennie na nauke a moim celem jest porzadnej strony w php i nabranie doswiadczenia aby sie czuc tak jak wlasnie teraz sie czuje ze znajomoscia html. W przyszlosci chcialbym stworzyc tez wlasnego cmsa, ale przedemna dluga droga.

Czekam na porady :D

Po co istnieje to forum? Dla dzieci?

Opublikowano

Super że wiesz czego chcesz się uczyć. Dobrze jest mieć konkretne cele.

Nie zajmuje się backendem, ale do nauki PHP'a (jak i innych webowych technologii) polecam serdecznie codecademy.com.

Świetna baza informacji z przyjemnym sposobem przekazywania wiedzy.

Jeżeli chcesz sie zajmowac webem to skup sie tylko i wylacznie na tym. Nie bierz się za języki do pisania "pełnosprawnych" aplikacji.

Przyłóż się, a znajomość PHP'a, HTML/CSS i JS na pewno zaowocuje dobrymi pieniędzmi w przyszłości. Rozwijaj też wiedzę z zakresu nowych frameworków (angular, codeigniter) bo to teraz jest bardzo cenione.

Opublikowano

@1373230489-U611928.pngStrive Design
Nie zamierzam na tym zarabiac, potrzebuje strony dla swojego serwera. Dzieki za porade i link na pewno z niej skorzystam. Pisalem ze na poczatek chce zaczac od php ale pozniej po osiagnieciu celu chce nauczyc sie rowniez javy (tutaj akurat wiem gdzie znalezc dobre kursy bo mam znajomego ktory w tym siedzi). Nie wiem ile mi zajmie sama nauka php a chcialbym rowniez jak wspomniales zachaczyc o javascript i mysql a po roku lub wczesniej będe dązyl do stworzenia wlasnego cmsa.

ps strona swoimi lekcjami wymiata  jesli chodzi o kontakt z uzytkownikiem :D ciekawe tylko ile bede potrafił pod koniec czyli jakos przed 4 rano dzisiaj
1 strona troche mało ma ktos inne propozycje?

Po co istnieje to forum? Dla dzieci?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...