Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Uporczywy problem - ginekomastia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od 13 roku życia mam ginekomastię(obecnie mam 17), jakoś średnio się tym przejmowałem, i miałem zdanie, że spotyka to bardzo małą liczbę chłopaków w wieku dojrzewania, kiedyś z ciekawości zacząłem coś szperać w necie, znalazłem pogrom tematów na sfd etc etc, jak widać nie byłem sam z tym problemem, nie powiem denerwuje mnie do dziś, mam ok 1,80 wzrostu i ważę 67~~kg, nigdy z nadwagą nie miałem problemu, a tu takie coś, powiem szczerze ginekomastią moim zdaniem się zmniejszyła, ale tego co się naczytałem na tym forum widziałem dużo zdjęć, to trochę się przestraszyłem, z tego co ludzie tam pisali - nie przechodziło im to z czego desperacko robili różne zabiegi.. Mieliście kiedykolwiek taki problem? z tego co widziałem, dużo osób cierpi na to gówno :D zapraszam do dyskusji

Opublikowano

Masz z tym jakiś problem? Jakieś pytania? Idź do lekarza, a nie będziesz gimbom swoje zdrowie powierzał. ._.

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

Masz z tym jakiś problem? Jakieś pytania? Idź do lekarza, a nie będziesz gimbom swoje zdrowie powierzał. ._.

Nie mam z tym problemu :) byłem w wieku 13 lat u lekarza rodzinnego, powiedział, że to normalne w moim wieku i przejdzie, chociaż troszkę już wątpie, ponieważ upłyneło dużo czasu. :p

Opublikowano

U dr Szczyta były takie operacje, więc chyba tylko to wchodzi w grę. Może ćwiczenia na klatę sprawią, że będą mniej widoczne.

tumblr_inline_nt05diSJ3v1r02w2j_500.gif

Opublikowano

U dr Szczyta były takie operacje, więc chyba tylko to wchodzi w grę. Może ćwiczenia na klatę sprawią, że będą mniej widoczne.

Wydaje mi się, że to samo mi minię, bo już naprawdę tego nie ma dużo, aczkolwiek w dalszym ciągu jest to dosyć krępujący problem :P

Opublikowano

Zbadaj hormony, poćwicz klatkę piersiową, poczytaj o tym na różnych forach czy ktoś w jakiś prosty i skuteczny sposób się tego pozbył. Jeśli nie to idź do lekarza by to usunąć jeśli problem nie zniknie i będzie dla Ciebie nadal uciążliwy. ­

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Zredukuj tkankę tłuszczową [ tak, możesz mało ważyć ale nie wiem jaki jest twój bf (poziom tkanki tłuszczowej) możesz być tzw. skinny fatem, później zabierz się za budowanie masy mięśniowej z odpowiednim odżywianiem - będzie praktycznie niezauważalne. Jak nie to zawsze zostaje operacja.

2d0ns76.jpg

A ci, którzy tańczyli, zostali uznani za szalonych przez tych, którzy nie słyszeli muzyki.

— Friedrich Nietzsche

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

XDXD beka bedzie jak twoja dziewczyna bedzie miala mniejsze cycki od ciebie

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam, od 13 roku życia mam ginekomastię(obecnie mam 17), jakoś średnio się tym przejmowałem, i miałem zdanie, że spotyka to bardzo małą liczbę chłopaków w wieku dojrzewania, kiedyś z ciekawości zacząłem coś szperać w necie, znalazłem pogrom tematów na sfd etc etc, jak widać nie byłem sam z tym problemem, nie powiem denerwuje mnie do dziś, mam ok 1,80 wzrostu i ważę 67~~kg, nigdy z nadwagą nie miałem problemu, a tu takie coś, powiem szczerze ginekomastią moim zdaniem się zmniejszyła, ale tego co się naczytałem na tym forum widziałem dużo zdjęć, to trochę się przestraszyłem, z tego co ludzie tam pisali - nie przechodziło im to z czego desperacko robili różne zabiegi.. Mieliście kiedykolwiek taki problem? z tego co widziałem, dużo osób cierpi na to gówno :D zapraszam do dyskusji

Powiem Ci tak, jeżeli będzie u Ciebie coraz bardziej widoczna ginekomastia to jednak polecałbym zabieg chirurgiczny o którym więcej możesz przeczytać tutaj:

http://www.jumed.eu/ginekomastia,i107.html

Niestety jest to dość uporczywa choroba, sam na to cierpiałem i musiałem przejść zabieg bo w innym wypadku dalej brakowałoby mi pewności siebie.

Opublikowano

Powiem Ci tak, jeżeli będzie u Ciebie coraz bardziej widoczna ginekomastia to jednak polecałbym zabieg chirurgiczny o którym więcej możesz przeczytać tutaj:

http://www.jumed.eu/ginekomastia,i107.html

Niestety jest to dość uporczywa choroba, sam na to cierpiałem i musiałem przejść zabieg bo w innym wypadku dalej brakowałoby mi pewności siebie.

Tak się tym pochwalić musiałeś że temat roczny znalazłeś i konto założyłeś? 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...