Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Temperatura karty graficznej

Kejsar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jaka temperatura karty graficznej jest bezpieczna? Posiadam kartę ASUS GTX 970 Strix OC. Pytam, ponieważ zaczynam streamować, a maksymalna temperatura wynosiła około 90 stopni C, ale to tylko przez chwile, ogółem to średnio 70 stopni C podczas live'a. Proszę o odpowiedź. Z góry dziękuję.

Opublikowano

70 stopni jest ok, ale 90 to juz sporo. Jak nie będzie wychodziła ponad 80 stopni to będzie ok.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Maksymalna temperatura GTX'ów to 120 stopni informacja ta jest zawarta w każdej instrukcji obsługi. Jeżeli bez stresu, bez robienia czegokolwiek temperatura wynosi 50 stopni to jest ok, jeżeli więcej to znaczy że już nie za bardzo i poleciłbym wymianę pasty na rdzeniu grafiki.

Opublikowano

Maksymalna temperatura GTX'ów to 120 stopni informacja ta jest zawarta w każdej instrukcji obsługi. Jeżeli bez stresu, bez robienia czegokolwiek temperatura wynosi 50 stopni to jest ok, jeżeli więcej to znaczy że już nie za bardzo i poleciłbym wymianę pasty na rdzeniu grafiki.

No chyba nie... Moja msi gtx 770 moze miec maksymalnie 100 stopni. Temperatura podczas nic nie robienia szczegolnego 30 stopni podczas grania 45-55 stopni na 44% Power Limit w Afterburnerze

Opublikowano

@mako4446

Myśląc logicznie nie ma wyznacznika temperatury który jest maksymalna bo jest to zależne od wielu czynników np: temperatury po za grafiką w obudowie, skąd Ty wziąłeś to 100 stopni to ja nie wiem. 120 Stopni które napisałem nigdy nie będzie równe wynikowi bo jest to napisane w znaczeniu zaokrąglającym (do). Do 100 stopni jest temperatura tzw. bezpieczna, a do 120 jest temperatura tzw. krytyczna jakościowa komponentów elektrycznych.

Opublikowano

No chyba nie... Moja msi gtx 770 moze miec maksymalnie 100 stopni. Temperatura podczas nic nie robienia szczegolnego 30 stopni podczas grania 45-55 stopni na 44% Power Limit w Afterburnerze

GTX770 to Kepler, a nie Maxwell.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...