Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nie można połączyć się z bazą danych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ma problem z podpięciem bazy danych pod stronę.

W programie Navicat baza łączy się normalnie ale jak wpisze w configu strony to jest 

Nie można się połączyć z bazą danych
Błąd logowania z bazą mysql: Connection timed out

Jak to naprawić? proszę o pomoc :)

Screenshot_4_zpstbhyge2l.png

Jeszcze porty trzeba ustawić i tak że gdzie to też można znaleźć ogólem to chodzi tylko o ustawienie linijki 

$mysql_db        = "...";

I to wszystko.

Opublikowano

Witam ma problem z podpięciem bazy danych pod stronę.

W programie Navicat baza łączy się normalnie ale jak wpisze w configu strony to jest 

Nie można się połączyć z bazą danych

Błąd logowania z bazą mysql: Connection timed out

Jak to naprawić? proszę o pomoc :)

Screenshot_4_zpstbhyge2l.png

Jeszcze porty trzeba ustawić i tak że gdzie to też można znaleźć ogólem to chodzi tylko o ustawienie linijki 

$mysql_db        = "...";

I to wszystko.

Ale ale czy to hamachi czy vps?

Bo jak hamachi to wpisujesz IP z końcówką .100 czy normalne ?

mysql_db daj account

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Opublikowano

Serwer jest na vps

Więc sprawdź czy aby na pewno dobre passy podajesz do mysql, jak coś passy do mysql to nie passy do putty żeby nie było ;p

Bo jak jest to na pewno nie podajesz takiego samego hasła do mysql ;p

Nawet się nie sprzeczaj ;D no chyba że masz darmowy hosting.. na darmówkach wszystko możliwe xD

Opublikowano

Pasy są dobre cos jest nie tak z danymi bo tylko potrzeba ten mysql db i wszystkie tabelki z navicata wpisalem ale nie dziala ja juz nie wiem jak to zrobic

Opublikowano

Pasy są dobre cos jest nie tak z danymi bo tylko potrzeba ten mysql db i wszystkie tabelki z navicata wpisalem ale nie dziala ja juz nie wiem jak to zrobic

A sproboj dac tak:

$mysql_db = "mysql";

Opublikowano

W $mysql_db = "account"; tak ma być no chyba że account masz w player to wpisujesz player.

Zobacz czy nie masz tam gdzies innego configa? może masz ? może akurat nie nazwany config ? pewnie masz folder taki jak inc to tam masz oraz w pages o ile masz takie foldery to tam też będziesz miał config.

Bez dostępu do Twojego TV nic nikt tutaj nie zdziała.

Jeśli chcesz, to tylko TV.

TV inaczej TeamViewer żeby nie było.

Opublikowano

A sproboj dac tak:

$mysql_db = "mysql";

Sprawdziłem dalej nie działa 

W $mysql_db = "account"; tak ma być no chyba że account masz w player to wpisujesz player.

Zobacz czy nie masz tam gdzies innego configa? może masz ? może akurat nie nazwany config ? pewnie masz folder taki jak inc to tam masz oraz w pages o ile masz takie foldery to tam też będziesz miał config.

Bez dostępu do Twojego TV nic nikt tutaj nie zdziała.

Jeśli chcesz, to tylko TV.

TV inaczej TeamViewer żeby nie było.

Też tak wpisałem i dalej nie działa.

Jeżeli wiedział byś jak to zrobić to był bym wdzięczny wtedy na TS-a by się wbiło i bym ci Team Viewera odpalił i byś zobaczył wtedy jak coś to kontaktuj się na PW

Opublikowano

Więc sprawdź czy aby na pewno dobre passy podajesz do mysql, jak coś passy do mysql to nie passy do putty żeby nie było ;p

Bo jak jest to na pewno nie podajesz takiego samego hasła do mysql ;p

Nawet się nie sprzeczaj ;D no chyba że masz darmowy hosting.. na darmówkach wszystko możliwe xD

Sprawdź czy aby na pewno dobre passy? Przecież błąd jasno mówi, że nie można nawiązać połączenia z serwerem i jest to spowodowane tym, że serwer docelowy nie odpowiada na czas.

Gdzie masz host WWW? Możliwe, że łączenie się z zewnętrznymi serwerami jest zablokowane.

Jako IP podałeś adres swojego serwera VPS? Tylko się upewniam.

Konfigurowałeś firewalla? Sprawdź w regułkach czy serwer WWW ma zezwolenie aby się połączyć.

1977114309277781373321.png

Protected by system-dev

GG: 28952858

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...