Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z działaniem mikrofonu

Skoxus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam

Posiadam laptop Dell XPS M1730 (windows vista 32 Bit) który wczoraj używając płyty z systemem operacyjnym sformatowałem oraz usunołem kilka partycji. Po formacie zainstalowałem wszelkie oprogramowania które odszywałem od firmy Dell. Na początku wszystko działało gdyż sterowniki do systemu pobrały się z bazy Della lecz nie zaczął działać mikrofon. Szukałem informacji nie temat tego błędu lecz nieskutecznie po czym sprawdzając wcześniej moją kartę dźwiękowa zainstalowałem do niej sterowniki. Wtedy dopiero w Sound (Dźwięki) pokazały mi się różne typy chodzi mi o te zawarte w Recording (Nagrywanie) proszę oto screen: 

X9vuCU5.jpg

Jednak mikrofon nadal nie chce działać. Sprawdziłem wszystkie typy i żaden z nich nie odpowiada, oprócz Stero Mix którego nie ma na screenie. 

Od razu odpowiem na niektóre pytania:

Tak kontaktowałem się z supportem Della lecz nie uzyskałem prawidłowej odpowiedzi.

Pisałem na forum Della lecz Moderator jeszcze nie zaakceptował mojego tematu.

Zainstalowałem sterowniki do karty dźwiękowej (wynika to z opisu mojego problemu).

Tak wchodziłem w Control Panel -> System and Maintenance -> System -> Device Manager i aktualizowałem tam kartę dźwiękowa.

pnWgRYd.jpg

Tak odtwarza mi się normalnie dźwięk z głośników w laptopie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...