Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poczta

KibiXe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Ostatnio zamówiłem karte graficzną na allegro która przyszła uszkodzona więc mając prawo zwrotu bez podawania powodu odesłałem sprzedającemu aby mi zwrócił pieniądze.Patrze na śledzenie przesyłki i napisane jest nieudane doręczenie - decyzja o zwrocie

I teraz pytanie czy on tego nie przyjął?

Opublikowano

Z tego co kojarzę, to tak. Jak masz doręczono, to wiadomo, jak czeka na odbiór, to zostawione avizo i na poczcie, a jak nieudane doręczenie, to nie przyjmuje i powinna wrócić do Ciebie. Poczta to nie allegro, więc dla nich właścicielem jest ten co wysyła, nie wiedzą kiedy jest reklamacja, a kiedy przesyłka, po prostu przesyłają, puk puk, nie dziękuję, nic nie zamawiałem i koniec. Spodziewaj się jej za parę dni :)

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

A jeszcze napisałem gościowi emaila ze odsyłam mu paczke i żądam zwrotu pieniędzy

Oddadza kase za wysyłke?

Opublikowano

Nie, ich to nie obchodzi. Jak już mówiłem, poczta to poczta, oni tylko przewożą za Ciebie. A ziomek najwyraźniej Cię oszukał. W takim przypadku możesz sprawę dać na policję o oszustwo internetowe i powinni go złapać, ukarać, bo masz prawo do zwrotu jeśli produkt nie zgadza się z opisanym :) A wiesz, nie zgadza się, bo pisze, że działa, a nie działa.

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

Z tym,że to firma,to nie jest prywatny gościu i maja 98% pozytywnych komentarzy

Ta informacja pokazała sie o 21 a ten ich sklep jest otwarty do 18.

Opublikowano

Z tym,że to firma,to nie jest prywatny gościu i maja 98% pozytywnych komentarzy

Ta informacja pokazała sie o 21 a ten ich sklep jest otwarty do 18.

Może pomyliłeś adresy? Chociażby numery?

% opinii to żadna informacja. W czym problem nabić ją sobie samemu multikontami?

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

Może pomyliłeś adresy? Chociażby numery?

% opinii to żadna informacja. W czym problem nabić ją sobie samemu multikontami?

Nie da się nabić multikontami, bo po pierwsze od każdej transakcji istnieje prowizja od sprzedaży, a po drugie allegro banuje za takie akcje.

Po pierwsze najpierw trzeba było się skontaktować z tamtą osobą, a nie odsyłać na chama, bo równie dobrze sprzedawca może nie wiedzieć o co chodzi i jej nie przyjąć.

Opublikowano

Nie da się nabić multikontami, bo po pierwsze od każdej transakcji istnieje prowizja od sprzedaży, a po drugie allegro banuje za takie akcje.

Po pierwsze najpierw trzeba było się skontaktować z tamtą osobą, a nie odsyłać na chama, bo równie dobrze sprzedawca może nie wiedzieć o co chodzi i jej nie przyjąć.

@Valze chłopie, czy Ty serio myślisz, że firmy nie mają sposobów? Nie wiem jak działa allegro, bo jak coś na nim kupuję to załatwiam elektronicznie, a nie poprzez opcje kup teraz i dalsze allegrowe formalności. Ale jak zbanują, to wątpię by opinia nie znikła, a po 2, w czym problem wystawić kurde zapałki i je sprzedawać i brać prowizję? Kupować samemu, przecież pudełko 10gr. a transport to już allegro nie dostaje potwierdzenia że wysłałeś, że otrzymałeś. 100 głosów na start wystarczy.

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

@Valze chłopie, czy Ty serio myślisz, że firmy nie mają sposobów? Nie wiem jak działa allegro, bo jak coś na nim kupuję to załatwiam elektronicznie, a nie poprzez opcje kup teraz i dalsze allegrowe formalności. Ale jak zbanują, to wątpię by opinia nie znikła, a po 2, w czym problem wystawić kurde zapałki i je sprzedawać i brać prowizję? Kupować samemu, przecież pudełko 10gr. a transport to już allegro nie dostaje potwierdzenia że wysłałeś, że otrzymałeś. 100 głosów na start wystarczy.

Jeśli jest to realna firma, to nie będzie ryzykować zbanowania na allegro, bo straciłaby masę klientów i jedno z większych źródeł dochodu.

Opublikowano

Różne są firmy. Osobiście wolałbym aby klient był zadowolony oraz polecał ją innym osobom. Niestety nie każdy ma takie nastawienie jak ta i wydaje mi się, że @Valze dobrze radzi abyś następnym razem poinformował ich telefonicznie, że coś takiego miało miejsce itp. Jest to najprostszy sposób komunikowania i najefektywniejszy.

Opublikowano

Multikonta raczej odpadają bo mają  20tys pozytywnych komentarzy

Zadzwonie do nich i sie dowiem

Opublikowano

Nigdy Ci za pobraniem nie przyjmą zwrotu bo oni maja 14 dni na oddanie Ci pieniążków :) Na początku myślałem że może nie wysłałeś im pisma z rezygnacja z zawartej miedzy wami umowy :) 

Opublikowano

Przyjął paczke

W emailu o odstapieniu od umowy dopisalem ze pieniadze zeby zwrócił przekazem pocztowym

Dobrze napisałem?

Opublikowano

Jeszcze mam pytanie czy oni musza odpisac na moją rezygnacje tzn to oświadczenie o odstąpieniu od umowy?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...