Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rangi z PermissionEx za LvL w pluginie PvPLevels lub innym.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! 

Mam kilka pytań odnośnie pluginów na Serwery PvP. Nigdy nie robiłem serwera PvP, ale postanowiłem, że teraz się tego podejmę. Na niektórych serwera jest tak, że np na chacie możesz pisać od 150 poziomu, a te poziomy najprawdopodobniej są w pluginie PvPLevels, lub podobnym. I jeszcze jedno, czy można zrobić tak, że daję nam rangę za ten lvl, ale range z PermissionEx?

Z góry Dziękuje :D 

Opublikowano

Co do pytania o to czy da się zrobić, że po 150 poziomie, dostaje się rangę z PEXa. Musiałbyś się skryptami pobawić, osiągnięcie tego poziomu przez użytkownika oznacza komendę, którą wpisuje server /setrank nick ranga

Ale jak to zrobić to już niestety nie powiem, bo nie jestem skrypterem :)

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

Można byłoby wykorzystać api pvplevels i napisać mały plugin który po wbiciu danego lvl wykonywałby daną komedę 

Opublikowano

Można byłoby wykorzystać api pvplevels i napisać mały plugin który po wbiciu danego lvl wykonywałby daną komedę 

Dokładnie, w tym pluginie musisz pobrać lvl gracza, zrobić czat i ustawić if'a np

if(pvplevels.get(p).getLevel  < 150){
p.sendMessage("Musisz posiadac 150 lvl")
event.setCancelled(true);
return;
}
Opublikowano

­API PvPLevels jest zepsute, tzn. pobieranie gracza (getPlayer(), czy nawet getPlayer().getName()/.getUniqueId()). Zawsze wywala błąd, że dostęp jest chroniony, więc raczej odpada.

Obecnie nie ma żadnego pluginu, który hookuje PvPLevels, spróbuj poszukać jakiś innych pluginów. ;)

sygnatura.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...