Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Team Fortress 2] Pyro-Ogień i radosty podgląd na świat.

Gość HelperOne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

­Witam was w moim poradniku dotyczącego pyro. ;)

Dobra zacznijmy od opisu Pyro, jest on szybszy od żołnieża i Grubego, będzie najbardziej skuteczny na krótkie dystanse, bo ma tylko miotacz płomieni, strzelbę a jak wiadomo ona ma rozrzut nawet duży i topór strażacki. Jest według mnie dobry do robienie pułapek, podpalania Grubych i usuwania Szpiegów. Najlepszą bronią według mnie jest tani dupalacz, niby nic, ale jeżeli zajdziesz od tyłu to możesz powalić kogo chcesz! Drugorzędną bronią jest dla mnie pistolet sygnałowy, ponieważ jeżeli strzelisz w płonący cel będą obrażenia krytyczne. Trzeciorzędnej broni prawie nie używam bo bliskodystansową bronią jest pierwszorzędna, ale jeżeli muszę to Trzeci Stopień. Grać Pyrkiem może prawdopodobnie każdy, ponieważ po prostu podpalasz i uciekasz się leczyć kiedy masz mało życia itd.. Ale nie można myśleć, że jesteś dobry na krótkie dystanse to pokonasz każdego kto jest blisko, ponieważ to zależy ile masz hp i jak długo kogoś palisz lub ile go palisz z tyłu(do dupalacza).

2ltk3v6.png

100px-Item_icon_Flame_Thrower.png?t=2012Standartowy miotacz ognia - Przy trafieniu: podpala wrogów.Alternatywny atak wyrzuca strumień sprężonego powietrza, który odrzuca wrogów, odbija niektóre wrogie pociski i gasi płonących sojuszników, używając 20 sztuk amunicji na każdy podmuch. Każda odbity pocisk zadaje obrażenia mini-krytyczne, o ile nie jest to odbity pocisk krytyczny.

Podstawowe obrażenia to 153.5hp na sek.(max) i krytyczne 460.5hp na sek. (max), co jest strasznie skuteczne, bo żołnierz ma 200hp, a Gruby 300hp, więc kilka sekund i już zabici.

100px-Item_icon_Nostromo_Napalmer.png?t=Napalm z Nostromo - to jest to samo co standartowy miotacz ognia, ale ta jest promocyjna.

100px-Item_icon_Backburner.png?t=2012063Duplacz - Zadaje pewne obrażenia krytyczne przeciwnikom atakowanym od tyłu. Niestety nie robi losowych trafień krytycznych, ale i tak kocham tą broń i tylko jej używam! Zabiera o 100% więcej sprężonego powietrza, dla mnie to nieistotne, lecz kogoś to może interesować. Polecam tą broń, tania i nawet łatwa do zdobycia(zależy). 

100px-Item_icon_Degreaser.png?t=20120630Odtłuszczacz - usuwa tłuszcz i wszystko z nim związane w ciele. Przyspiesza zmianę broni o 65%. Podpalenie zadaje o 10% mniej obrażeń. Palący się wrogowie odnoszą o 25% mniej obrażeń.Przy trafieniu: podpala wrogów. Alternatywny atak wyrzuca strumień sprężonego powietrza, który odrzuca wrogów, odbija niektóre wrogie pociski i gasi płonących sojuszników, używając 50 sztuk amunicji na każdy podmuch. Każda odbity pocisk zadaje obrażenia mini-krytyczne, o ile nie jest to odbity pocisk krytyczny. Podstawowe obrażenia to 139.5 hp na sek. (max) i krytyczne 418.5 hp na sek. (max).

100px-Item_icon_Phlogistinator.png?t=201Flogistynator - Zadaje te same obrażenia co Odtłuszczacz. Wszelkie zadane obrażenia od ognia ładują wskaźnik "Mmmph", który można aktywować, aby odnowić zdrowie i przez kilka sekund zadawać obrażenia krytyczne.Bez strumienia sprężonego powietrza. Bez losowych obrażeń krytycznych. Zadaje 10% mniej obrażeń. Przy trafieniu: podpala wrogów.

100px-Item_icon_Rainblower.png?t=2012063Tęczomiot - Zadaje te same obrażenia co Duplacz. Przy użyciu odwiedzasz pyroland, radosną krainę w której ja byłem bez pyro :D . Jest widoczny tylko w pyrolandzie.Przy trafieniu: podpala wrogów. Alternatywny atak wyrzuca strumień sprężonego powietrza, który odrzuca wrogów, odbija niektóre wrogie pociski i gasi płonących sojuszników, używając 50 sztuk amunicji na każdy podmuch. Każda odbity pocisk zadaje obrażenia mini-krytyczne, o ile nie jest to odbity pocisk krytyczny.

1z6uw6o.png

100px-Item_icon_Shotgun.png?t=2012070101Standartowa strzelba - No co tu mówić, jest to początkowa strzelba do strzelania w ciało,by kula wbiła się w model postaci, nic niezwykłego, lecz zadaje 60hp podstawowo a krytycznie 180hp.

100px-Item_icon_Flare_Gun.png?t=20120630Pistolet Sygnałowy - Przy trafieniu podpala wroga, są też gwarantowane obrażenia krytyczne, kiedy strzeli się w podpalonego wroga. Zadaje 30 obrażeń podstawowych, 90 krytycznych.

100px-Item_icon_Detonator.png?t=20120630Detonator - Wygląda jak ulepszony Pistolet Sygnałowy, ale zadaje takie same obrażenia. Przy trafieniu jak wcześniej podpala wroga.Alternatywny atak: Detonuje flary w powietrzu powodując mały wybuch podpalający i odpychający pobliskich wrogów.Przy uderzeniu we wroga flary detonują się, powodując znacznie mniejszą eksplozję. Zdetonowane flary niszczą bomby samoprzylepne. Zadaje minikrytyczne obrażenia celom, które już stoją w płomieniach. +50% podatności na obrażenia od wybuchów.

100px-Item_icon_Reserve_Shooter.png?t=20Rezerwista - Zadaje te same obrażenia co zwykła strzelba, ale przyśpiesza zmianę broni i zadaje obrażenia minikrytyczne celom, które są 5sekund w powietrzu.

100px-Item_icon_Manmelter.png?t=20120630Człekoroztapiacz - Podstawowe obrażenia to 30, krytyczne 90, nie jest to jakieś mocne, nawet kiepskie, lecz

gasi członków drużyny i daje obrażenia krytyczne, nie wymaga amunicji, pocisk jest szybki, i nie może zostać odbity, brak losowych obrażeń krytycznych.

100px-Item_icon_Scorch_Shot.png?t=201206Piekąca Palba - Zadaje słabe obrażenia, podstawowe 15, krytyczne 45. Przy trafieniu jak inne podpala wroga. Brak dodatkowych obrażeń zadawanych palącym się wrogom. Flara przy uderzeniu odpycha wroga i podpala go.Flary mogą niszczyć bomby samoprzylepne.-35% zadawanych obrażeń.

100px-Item_icon_Panic_Attack.png?t=20141Atak paniki - Obrażenia podstawowe są słaba - 6hp a krytyczne to 180hp,  jest dla mnie jakoś idealna do zabijania szpiegów.

Ciekawostki:

• Dennis Bateman (angielski), aktor podkładający głos Pyro, użycza go również Szpiegowi.
  • Pyro posiada ten sam głos w angielskiej, niemieckiej, hiszpańskiej, francuskiej i rosyjskiej wersji językowej Team Fortress 2.
  • Trzy Granaty Napalmowe, bronie z Team Fortress Classic, są przyczepione do kombinezonu Pyro i pierwotnie miały być jedną z broni dostępnych w TF2. Ostatecznie zrezygnowano z nich, aby zachować balans klas.
  • pierwszy Pyro z BLU przypominał Abrahama Lincolna.
  • Pyro jest maskotką „Pyro's Hamburgers”, marki żywieniowej w Left 4 Dead 2.
  • Pyro jest jedną z bonusowych postaci w grze Killing Floor; (angielski) jest on dostępny dla osób, które posiadają zarówno Killing Floor jak i Team Fortress 2.
  • W grze w:pl:Worms: Reloaded Pyro (wraz z częścią Hydro) pojawia się jako jeden z fortów; oprócz tego maska Pyro jest jedną z dostępnych dla robaków czapek.
  • Maska przeciwgazowa Pyro jest noszona przez klasę Tank w grze Monday Night Combat (występuje tam pod nazwą „Jet Guns Are Better”).
  • Pyro (wraz z Grubym, Inżynierem i Medykiem) pojawiają się w grze Dungeon Defenders jako chowańce.
  • Pyro, Gruby i Szpieg są grywalną postacią pod nazwą „Team Fortress” w wersji na PC gry Sonic & All-Stars Racing Transformed – Pyro porusza się zwykłym samochodem, Gruby – łodzią, a Szpieg – samolotem.
  • Pyro i Saxton Hale są grywalnymi postaciami w grze Super Time Force Ultra.

Link po więcej o Pyro: https://wiki.teamfortress.com/wiki/Pyro/pl

Jeżeli ci się podobało, daj like. Pozdrawia żołnierz cylindrem i Atakiem Paniki: HelperOne.

Opublikowano

­

Jak już piszesz poradnik to do końca i z sensem.

Strzelba do strzelania w głowe?Od kiedy strzelbą się strzela w głowę a nie w body.

O co ci chodzi ze strzelbą?? Tam pisze, że strzela się w ciało(model postaci)!!

Oszalałeś na starość??xD :P :P

Opublikowano

Poradnik fajny, mam do ciebie pytanie czy warto chodzić z "Pistolet Sygnałowy" czy może "Standartowa strzelba"

Opublikowano

­

Poradnik fajny, mam do ciebie pytanie czy warto chodzić z "Pistolet Sygnałowy" czy może "Standartowa strzelba"

Ciężko powiedzieć, ale myślę, że Pistolet sygnałowy, ponieważ kogoś strzelisz, on się podpali, strzelisz jeszcze raz, będą obrażenia krytyczne, podchodzisz do niego i podpalasz go(niestety Pistolet Sygnałowy ma 1miejsce magazynek, więc trzeba przeładowywać więcej, przez co ktoś podczas ładowania może cię zabić). Strzelba standartowa ma za to normalnie więcej obrażeń i jeszcze 6miejsca w magazynku(nie myl z amunicją posiadaną, że tylko możesz zrobić 6 strzałów), więc będzie szybszy ostrzał, lecz ma rozrzut czyli amunicja w pewnym stopniu leci gdzie chce, jeśli celujesz z daleka. Dałem ci 2 opisy, sam zdecyduj jak ty grasz, z daleka strzelasz czy z dystansu.

• 1 rok później...
Opublikowano

Wydaje mi się, że pistolet sygnałowy jest bardziej pożyteczny, bo strzelając w kogoś chociażby 2x zadajesz mu obrażenia krytyczne, a potem ewentualnie możesz go dobić.

Jak dla mnie pistolet sygnałowy jest niezastąpiony. Jednakże trochę słabo jak trafisz na przeciwnika tej samej klasy, ale wszystko jest do zrobienia.

Temat trochę "wiekowy" i mam nadzieje, że nie wyrwę % za odkopanie  :lenny:

Poradnik sam w sobie dobry i zawiera najważniejsze informacje.

wykończę cię jak podatki.

• Aive zmienił(a) tytuł na [Team Fortress 2] Pyro-Ogień i radosty podgląd na świat.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...