Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

FPS

MaminSynek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Siemka,

Dostałem nowy PC i w CS mam między 130-250fps. Mam GTX 970 + i5 4460 podczas gdy mój kolega ma GTX 750 Ti + i5 2400 i między 270-320fps. Co może być problemem? 

graphic.png

Opublikowano

Ustawienia graficzne?

i5 4460 - Gigabyte GTX 970 4GB - SSD Transcend 370 128GB - GoodRam 2x4GB 1600MHz CL9 - ASRock H81M-VG4 R2.0 - Chieftec 450W - Zalman T3

Zowie EC1-A - Zowie G-SR - Razer BlackWidow 2014 Tournament Edition - HyperX Cloud 1 - Audiotrak Prodigy Cube - LG 24GM77 144Hz

Opublikowano

To na pewno nie jest powód chłodzenia, bo temperatury podzespołów nie przekraczają 50 C oprócz GPU przy bardziej wymagających tytułach. Ogólnie problem jest tylko w CS, bo np. w BF3 mam na ultra i 1280x1024 około 200fps

graphic.png

Opublikowano

te Fx nie Fx masz wyłączone czy włączone ? Wygładzanie krawędzi też wyłącz. W opcjach włączania gry ustaw żeby wszystkie rdzenie procesora były przydzielone do csgo. dopisz też tam -novid

86226145013474567463.png

Opublikowano

Nie to, że narzekam, ale jeśli on ma PC za mniej więcej 2300, a ja za 3500 to jednak jest coś nie tak i chciałbym to naprawić. 

graphic.png

Opublikowano

Zinterpretowałem to tak, że kazałeś mi wpisać -theards 4 i -novid, a to mam wpisane od dnia kiedy zainstalowałem CS na nowym PC. 

graphic.png

Opublikowano

Ile herców ma twój monitor?

Zinterpretowałem to tak, że kazałeś mi wpisać -theards 4 i -novid, a to mam wpisane od dnia kiedy zainstalowałem CS na nowym PC.

-novid -high -threads 4

W ustawieniach karty graficznej daj wszystko na wysoką wydajność itp. Zaaktualizuj sterowniki bo mogą być jakieś nowe ;)

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...