Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Opłaca się grać jeszcze veigarem po "reworku"

blazej2222

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Veigar dostał jakiś czas temu reworka(tak mówi RITO, według mnie był to potężny nerf,tak samo jak z xerathem)

Opłaca się jeszcze nim grać?Zrobienie z q skillshota odebrało trochę przyjemności z gry, a i e działa gorzej.Kiedyś była to jedna z moich ulubionych postaci, jak jeszcze byłem goldem 2 to rozwalałem takich zedów, aktualnie chodzi mi o granie normali, bo po 1 przeciwko diamentom to już słaby pick, a szczególnie po tym nerfie.Co sądzicie o tym Reworko-Nerfie?Opłaca się nim jeszcze grać?

@Edit uciekł znak zapytanie w temacie, sorry

Opublikowano

Zależy w sumie od poziomu na jakim go ogarniasz, ale wydaje mi się, że tak. Kiedyś była to również jedna z moich ulubionych postaci i dalej mogłaby być. Ten "Nerf" nie robi mi większej różnicy, po prostu ostatnio częściej gram postaciami z trudniejszą mechaniką. Zmiany w veigarze moim zdaniem po prostu go zbalansowały. Tj. nie ma już aż tak chorego burstu na jeden cel, ale za to jego "Q" może stakować jednocześnie 2 creepy + możesz trafić nim jednocześnie dwie osoby. A co do tego stuna ... Również dobra zmiana moim zdaniem. Przeciwny Apc ma w late gam'ie jakąkolwiek możliwość counterplay'u. Wcześniej wystarczyło by veigar kogoś zestunował i wiadomo jak to się kończyło. Ogólnie jest teraz nieco trudniejszy, ale dalej silny.

giphy.gif

Opublikowano

Wydaje mi się, że tak masz gorszego stuna i "q" jest skillshotem, ale za to "q" ma większy zasięg i trafia 2 cele więc można bezpieczniej farmić.

Dalej możesz one-shotować ludzi, wadą jest to że ciężko stuna na kogoś trafić przez co "w" też ciężko trafić. Ale ogólnie jest spoko moim zdaniem.

Opublikowano

Witam.Veigar dostał jakiś czas temu reworka(tak mówi RITO, według mnie był to potężny nerf,tak samo jak z xerathem)

Opłaca się jeszcze nim grać?Zrobienie z q skillshota odebrało trochę przyjemności z gry, a i e działa gorzej.Kiedyś była to jedna z moich ulubionych postaci, jak jeszcze byłem goldem 2 to rozwalałem takich zedów, aktualnie chodzi mi o granie normali, bo po 1 przeciwko diamentom to już słaby pick, a szczególnie po tym nerfie.Co sądzicie o tym Reworko-Nerfie?Opłaca się nim jeszcze grać?

@Edit uciekł znak zapytanie w temacie, sorry

Zmienienie jego q ...było kwestią "balansu" tak samo w kwesti jego e... nic nie mogłeś zrobić takiemu veigar'owi ,bo ściągał cię na samo ulti..., więc w champion select musiałeś brać assasyn'ów typu zed.... lub coś z dużym zasięgiem i dobrym harras'em...chociaż również uważam ,że to zniszczyło veigar'a :) ,ale tak jest.. następują zmiany

Najlepszy ślepy mnich na EUNE, były challenger w s3 Strzeżcie się "krula" lasu

leesinacolythe.png

Ex-Challenger Player (TOP 23 EUW)

Opublikowano

Tak samo jak zniszczyli xeratha...

Chociaz to moze tylko kwestia moich upodoban, bo uwielbiam grac zabojcami, glownie mobilnymi(chociaz nie pogardze takim malzaharem, ktorego uwazam w pewnym sesnie za jednego z moich mainow) oraz ktorzy potrafia zrobic w dwie sekundy tons of damage(najlepiej jakby bylo wszystko w jednym ;D)

Przeciez ten stary xerath i jego dmg, zarowno na lini jak w teamfightach.... Ehh, marzenie

Ale wracajac do tematu; wielekrotnie gralem na veigara, zarowno postaciami mobilnymi, jak i mniej mobilnymi itd. i glowna zabawa w grze bylo unikanie jego klatek, przez co nauczylem sie ogolnie unikac w lolu pociskow i takich innyxh pierdol.Jak uniknalem-zabijalem go, jak nie uniknalem-umieralem, trudno, mam nauczke

Chociaz przyznam, ze bylo to w pewnym sensie OP.

Niestety, wszystko sie zmienia.Moim zdaniem ta gra wygladala duzo lepiej jakies dwa lata temu, zanim zaczeli wszystko zmieniac(lacznie z ikonkami flashow, ignite'ow itd.)

Pamietam jak zaczynalem grac w lola, czulo sie w pewnym sensie magie tej gry, to wszystko bylo takie fajne, pamietam jak czytalem historie bohaterow, analizowalem to wszystko, ogolnie jak zaczynalem grac to wszystko bylo "ekscytujace", czulo sie urok tej gry.Teraz do po prostu gra.Przyzwyczailem sie do tego,nie wiem czy ktos jeszcze odczul takie wrazenie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...