Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Windows Phone 10 - Wymuszenie aktualizacji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, posiadam telefon WindowsPhone 8s by HTC i dowiedziałem się że jest dostępna wersja (testowa) WindowsPhone 10

niestety dla mojego modelu jest ona niedostępna :( Wyczytałem na niektórych forach można wymusić aktualizację poprzez zhacowanie app

"Windows Insider". Tu moje pytanie: Wiecie może jak to zrobić??? Wiem że kilka lat temu dało się to zrobić przy wymuszaniu aktualizacji z 7.5 na 7.8. 

Z góry dziękuję za wszelką pomoc.

Nie ma.png

Opublikowano

Da się poprzez edycje rejestru  ale nie wiem czy na tym modelu musiałbyś się zapytać na pewnym forum które podam ci na pw.

Wcześniej program insider obsługiwał kilka telefonów reszta musiała wymuszać po przez edycje rejestru w telefonie.

gb6bzOv.png

Opublikowano

Wystarczy że sobie zmieni soft na jakikolwiek w którym obsługiwane sa aktualizacje i bez problemu zrobi to przez insider. Czasem do właściwego działania wymagane jest tez zainstalowanie preview for developer ze sklepu 

Aktualnie raczej nie polecam na Lumie instalować w10 , bardziej praktyczne jest uaktualnienie systemu do W8.1 Update 2  

Z HTC będzie problem bo nie wszystkie od razu dostaną uaktualnienia , tak samo z wersjami testowymi windows 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Próbowałem zainstalować 8.1 update 2 i gdy się telefon wyłączy, potem ponownie włączy i pojawiają się 2 obracające się koła zębate to telefon się włącza i wyskakuje napis że nie można było zaktualizować telefonu. Kilka razy próbowałem.

Nie ma.png

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Żeby zainstalować Windows 10 Mobile na urządzeniu z mniej niż 8GB pamięci wewnętrznej (karta sd wymagana)

musisz:

• dev unlock urządzenia (interop unlock)
  • edycja rejestu pod zapis update na SD (sd musi mieć 8 lub więcej GB pamięci)
  • windows insider ze store - musisz mieć w8.1u2 :)
  • pobierasz update - zajmuje coś 1120mb = 1,12gb
  • instalujesz - w razie kłopotów przywracasz w8.1

To z grubsza na tyle :)

Wszystkie poradniki mogę podesłać na PW :)

694101439111178842252.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...