Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z Terraria 1.3

LoneWarriorC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z terrarią... po włączeniu gry i stworzeniu postaci chce stworzyć świat i wywali mi błąd: "Nastąpił problem z programem "terraria" program zostanie zamknięty" co mam zrobić... obecnie jestem na Win xp i mam pobrane .NET Framework i XNA Framework 4.0  jeśli ktoś jest w stanie mi pomóc niech piszę, z góry dzięki (y)

Opublikowano

Spróbuj tego.

Aby naprawić owe crashe w Windows XP [service Pack 3] wejdź najpierw w:

1. .../steam/steamapps/common/Terraria

2. Kliknij prawym przyciskiem myszy na Terraria.exe

3. Właściwości

4. Zgodność

5. Uruchom ten program w trybie zgodności z: Windows 95 oraz zapisz.

Opublikowano

Spróbuj tego.

Aby naprawić owe crashe w Windows XP [service Pack 3] wejdź najpierw w:

1. .../steam/steamapps/common/Terraria

2. Kliknij prawym przyciskiem myszy na Terraria.exe

3. Właściwości

4. Zgodność

5. Uruchom ten program w trybie zgodności z: Windows 95 oraz zapisz.

Niestety nie zadziałało  :(

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja mam podobny problem, próbowałem bawić się zgodnością.

Ja mam wersje steamową i jak klikam właściwości>pliki lokalne>sprawdź spójność plików gry to wyskakuje,, nie pomyślna weryfikacja jednego pliku; ten plik zostanie ponownie po......"

Proszę o pomoc.

Opublikowano

Gdybyś podał parametry swojego blaszaka, łatwiej byłoby wyciągnąć wnioski. Możliwe, że jest problem ze sterownikami. Mi Terraria na Win XP działała na dosyć starym kompie nie wieszając się zbyt często, więc prawdopodobnie problem tkwi właśnie we wspomianej przeze mnie kwesti. Oczywiście, jeśli masz oryginalną wersję gry, to rozwiązanie wkrótce się znajdzie. Z piratem nie jest to do końca pewne.

76561198038425183.png

Opublikowano

mam lapka lenovo, karta graficzna:NVIDIA GeForce GTX660M Procesor:Intel® Core i5-3210M CPU @ 2.50GHz

nie wiem czy wszystko co potrzebne napisałem :P

na starszym laptopie gra się nie wyłączała dopiero na tym

Opublikowano

Na moje oko laptop spokojnie spełnia wymagania sprzętowe gry. Jak na dzisiejsze standardy, Terraria ma strasznie niskie. Na twoim miejscu zaktualizowałbym sterowniki karty graficznej i wykonał reinstal produkcji (całe szczęście, że nie waży dużo). Jak to nie zadziała, poszukamy innego rozwiązania.

76561198038425183.png

Opublikowano

Możesz spróbować zainstalować Microsoft .NET Framework z pliku instalacyjnego w folderze gry. Spróbuj też uruchomić grę z pliku exe w folderze z grą jako admin. Niektórym to pomaga. Od wyjścia wersji 1.3 dużo osób ma problemy z Terrarią na win XP.

9509214106901691244311.png1395334787-U625839.png

|Moderator Terraria||Mpc Champion||Blue Member|

Opublikowano

1. sterowniki są aktualne, reinstalowałem z 20-30 razy xD

2.bawiłem się uruchamianiem jako admin nie działało ;-;, system mam win 7 :P.

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngjudasz666 Nie zwróciłem uwagi na to, że ktoś inny założył temat. Wracając do tematu, niektóre gry (nawet nowsze indyki) mają problem z poprawnym uruchomieniem się na systemach pokroju Win 7. Najczęściej jednak wystarczą zmiany w pliku .exe gry, lecz w twoim lapku menu Terrari działa, więc ta metoda odpada.

76561198038425183.png

Opublikowano

Zainstaluj wszystkie frameworki. Kiedyś grałem w cs'a- Taki sam błąd. Zainstalowałem wszystkie po kolei i poszło jak z płatka ;)

Opublikowano

wie ktoś o co chodzi?

2015-07-27 12:23:07
System.OutOfMemoryException: Exception of type 'System.OutOfMemoryException' was thrown.
   at Terraria.Main.DrawMenu(GameTime gameTime)
   at Terraria.Main.Draw(GameTime gameTime)
   at Microsoft.Xna.Framework.Game.DrawFrame()
   at Microsoft.Xna.Framework.Game.Tick()
   at Microsoft.Xna.Framework.Game.HostIdle(Object sender, EventArgs e)
   at Microsoft.Xna.Framework.GameHost.OnIdle()
   at Microsoft.Xna.Framework.WindowsGameHost.RunOneFrame()
   at Microsoft.Xna.Framework.WindowsGameHost.ApplicationIdle(Object sender, EventArgs e)
   at System.Windows.Forms.Application.ThreadContext.System.Windows.Forms.UnsafeNativeMethods.IMsoComponent.FDoIdle(Int32 grfidlef)
   at System.Windows.Forms.Application.ComponentManager.System.Windows.Forms.UnsafeNativeMethods.IMsoComponentManager.FPushMessageLoop(IntPtr dwComponentID, Int32 reason, Int32 pvLoopData)
   at System.Windows.Forms.Application.ThreadContext.RunMessageLoopInner(Int32 reason, ApplicationContext context)
   at System.Windows.Forms.Application.ThreadContext.RunMessageLoop(Int32 reason, ApplicationContext context)
   at System.Windows.Forms.Application.Run(Form mainForm)
   at Microsoft.Xna.Framework.WindowsGameHost.Run()
   at Microsoft.Xna.Framework.Game.RunGame(Boolean useBlockingRun)
   at Terraria.Program.LaunchGame(String[] args)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...