Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z połączeniem.

Ther72

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Problem polega na tym,że tak jakby mój komputer traci połączenie z internetem,w trakcie gry w CS:GO czy też wersji 1.6.

Nie zdarza się to podczas żadnej innej gry online czy też zwykłego łażenia po internecie.

Dzwoniłem do dostawcy internetu,ale on powiedział,że z jego strony nie widzi żadnych problemów z urządzeniem.

Wygląda to tak:

282nw5z.jpg

Zdarza się to o różnej porze,nie zauważyłem jakiejś zależności,nie ma znaczenia czy z internetu korzystam sam czy ktoś jeszcze z domowników.

Czasami są to krótkie rozłączenia po 2-3 sekudny,a czasami potrafi trwać nawet pełne 30 do rozłączenia.

Co do rozwiązań,które znalazłem w googlach,ale żadne nie zadziałało:

a)zmiana routera 

b)sprawdzenie spójności plików gry

c)dodanie steam'a i cs'a do wyjątków w firewallu

Jeżeli ktoś poda mi rozwiązanie,które zadziała,jestem w stanie wynagrodzić mu to w jakimś skinie do 10 $.

Poniższe zdanie jest fałszywe.

Powyższe zdanie jest prawdziwe.

Opublikowano

1. Sprawdz do jakiego kanalu twoja siec jest przypisana jesli ktos jeszcze ma wokol ciebie router na tym samym kanale to obciaza twoje lacze i swoje Polecam zadzwonic w tym celu do dostawcy powinni ci podac program od siebie

2.czy uzywasz do cs jakichs programow np. Polepszenie grafy czy cos podobnego ?

3.jaka masz karte sieciowa i predkosc internetu

4. Pokaz wyniki z programu winMTR pokazuje on skoki łącza w trakcie rozlaczenia

Opublikowano

1.Obecnie nie pracują,ale zadzwonie.

2.Nie używam takowego

3.4487664780.png karta to Realtek PCIe GBE Family Controller

4.Wstawiam w załączniku,ale nie wiem czy dobrze podałem hosta.

1.txt

Poniższe zdanie jest fałszywe.

Powyższe zdanie jest prawdziwe.

Opublikowano

@Ther72 hmm patrzac na wykaz z programu nie jest to napewno wina sieci posredniczacych

Twoja predkosc jest wystarczajaca do cs jak i ping

Sproboj cos podzialac tym oto programem NetAdapter – Repair All tak to wyglada (masz w zalaczniku)

Masz tu opcje takie jakreset pamięci tymczasowej DNS i zmianę adresów DNS na Google (pomaga np. wtedy, gdy połączenie mamy aktywne, a strony się nie otwierają), czyszczenie pliku hosts (a także przeglądanie jego zawartości), odnowienie adresów IP, resetowanie ustawień prywatności i bezpieczeństwa, przywrócenie domyślnych ustawień sieci, przeładowanie NetBIOS. Możesz także użyć tzw. spoofera do zmiany adresu MAC karty sieciowej. Aby uaktywnić dane zadanie (jedno lub więcej), należy zaznaczyć je na liscie, a następnie uruchomić przyciskiem na dole.

Dostępne są także zaawansowane narzędzia (Advanced Repair Tools), które umożliwiają naprawę problemów związanych z protokołem TCP/IP, wyczyszczenie ustawień Proxy / VPN, a także diagnozę Zapory windows

Sproboj skorzystac z tych podstawowych opcji powinny pomoc tez korzystalem z tego programu

btw musisz ko wlaczyc jako adminisrator post-903281-0-08879000-1436296524.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...