Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bardzo słaba wydajność w CS:GO

091

Rekomendowane odpowiedzi

Bywalec
Opublikowano

Piszę w tym dziale ze względu na większą ilość osób odwiedzających tą część forum.

Mam już trochę stary komputer, ale jary. Ostatnio przeczyściłem go zarówno pod względem fizycznym jak i "psychicznym" (czyli w środku jest czyściutki jak pupcia niemowlaka jak i ma 90% wolnej pamięci). Przeprowadziłem dodatkowo kilka testów sprawdzających stan moich podzespołów - nic nie jest uszkodzone.

Mimo wszystko wydajność mojego komputera w cs:go jest po prostu tragiczna.

W CS 1.6 - wszystko pięknie, po zwolnionych blokadach po 300 FPS, w lolu na średnich ustawieniach dochodzi po 120 na respie, w razie jakiś wielkich walk spada czasem do 60, NIGDY poniżej.

W cs:go - tragedia, największa ilość fps jaką udało mi się zaobserwować na najniższych ustawieniach to 40 przy czym mogę grać tylko na 2 mapach (na innych jest tragedia bo mam po ~20 i nie da się już grać), dodatkowo nawet na tych 2 mapach są wyraźne spadki (przykładowo jak wybiegam na bardziej otwartą przestrzeń gdzie nagle zaczyna do mnie strzelać 1/2 przeciwników) są straszne spadki nawet do 20 fps.

Ustawienia mam wszystkie na najniższe, nawet optymalizowałem ustawienia karty graficznej pod globala - nic to nie pomaga.

Z tego co mi ludzie pisali nie powinienem mieć aż tak słabej wydajności pomimo starszego już komputera.

Mogę coś na to poradzić?

Opublikowano

Format, najnowsze sterowniki, defragmentacja dysku, albo po prostu masz jakiś komponent słaby np. cpu, ale skoro nie napisałeś podzespołów, to mamy wierzyć Ci na słowo, że komputer jest jary. Więc zastosuj się to dych czynności, które wymieniłem na samym początku. 

Bywalec
Opublikowano

geforce gtx 550 ti, phenom II x4 840, gigabyte ga=ma78lmt-s

Nie jest to luksusowy sprzęt, ale luksusu nie oczekuję, jedynie stałe 60 fps, biorąc pod uwagę, że w innych grach rade daję.

Format, najnowsze sterowniki, defragmentacja dysku, albo po prostu masz jakiś komponent słaby np. cpu, ale skoro nie napisałeś podzespołów, to mamy wierzyć Ci na słowo, że komputer jest jary. Więc zastosuj się to dych czynności, które wymieniłem na samym początku. 

Pisałem przecież, że nawet w programiku od karty optymalizowałem cs'a pod wydajność i nic nie dało, o sterownikach raczej bym nie zapomniał...

Formata nie zrobiłem i nie zrobię bo nie mam płytki z windowsem, ale cały komputer był wyczyszczony do 0, oprócz windowsa została mi tylko przeglądarka a potem na nowo pobrany steam.

Opublikowano

geforce gtx 550 ti, phenom II x4 840, gigabyte ga=ma78lmt-s

Nie jest to luksusowy sprzęt, ale luksusu nie oczekuję, jedynie stałe 60 fps, biorąc pod uwagę, że w innych grach rade daję.

Pisałem przecież, że nawet w programiku od karty optymalizowałem cs'a pod wydajność i nic nie dało, o sterownikach raczej bym nie zapomniał...

Formata nie zrobiłem i nie zrobię bo nie mam płytki z windowsem, ale cały komputer był wyczyszczony do 0, oprócz windowsa została mi tylko przeglądarka a potem na nowo pobrany steam.

Mnie to nie obchodzi co ty tam w programiku sobie po klikałeś, te programy od nvidia, to sobie możesz w d** wsadzić, jeżeli myślisz, że w jakimś programiku ustawisz sobie "wydajność" i zyskasz dzięki temu +100fps to jebn** się w łeb. Nie chodziło mi o to co ty tam porobiłeś ale o zaktualizowanie sterowników do najnowszych wersji, a jeżeli to nie pomoże to format (załatw sobie płytkę, albo w końcu byś kupił oryginalnego winodwsa piracie). Jeżeli nie zastosujesz się do tych kroków, to nie wiem czy ktokolwiek inny zdołałby Ci pomóc w jakikolwiek inny sposób. Mogę się założyć, że masz bulder w rejestrze, a tego na pewno nie przeczyściłeś, zresztą nawet jakbyś próbował to wyczyścić to tak byś nie dał rady, z tego względu, że żadne program nie wyczyści ci w 100% komputer'a, pozostaje tylko format.

Bywalec
Opublikowano

Mnie to nie obchodzi co ty tam w programiku sobie po klikałeś, te programy od nvidia, to sobie możesz w d** wsadzić, jeżeli myślisz, że w jakimś programiku ustawisz sobie "wydajność" i zyskasz dzięki temu +100fps to jebn** się w łeb. Nie chodziło mi o to co ty tam porobiłeś ale o zaktualizowanie sterowników do najnowszych wersji, a jeżeli to nie pomoże to format (załatw sobie płytkę, albo w końcu byś kupił oryginalnego winodwsa piracie). Jeżeli nie zastosujesz się do tych kroków, to nie wiem czy ktokolwiek inny zdołałby Ci pomóc w jakikolwiek inny sposób. Mogę się założyć, że masz bulder w rejestrze, a tego na pewno nie przeczyściłeś, zresztą nawet jakbyś próbował to wyczyścić to tak byś nie dał rady, z tego względu, że żadne program nie wyczyści ci w 100% komputer'a, pozostaje tylko format.

Ogarnij się kolego bo zachowujesz się jak w gorącej wodzie kompany gimnazjalista. Jakbyś umiał czytać ze zrozumieniem to doszedłbyś do wniosku, że sterowniki zaktualizowałem jak i resztę czynności które opisałem w temacie wykonałem, a wypisane są one po to żeby reszta nie pisała głupot takich jak Ty. I nie, nie chcę mieć 100 fps na plus przez zaznaczenie sobie wydajności, tylko jakiejkolwiek poprawy z którejkolwiek czynności - co się nie udaje. 

Dodatkowo nie wiem jakim prawem piszesz do mnie o jakimkolwiek piraceniu skoro nieoryginalnego windowsa mój komputer w życiu nie widział. To, że mam go już 4 lata i płytka wyparowała podczas przeprowadzki nie daje Ci prawa pisania takich rzeczy. Rozumiem, że jest gorąco i nadmiar ciepłego powietrza szkodzi, ale powstrzymaj się proszę przed takim pisaniem.

Abstrahując od formata który i tak raczej nie da mi skoku fps z 20 na stałe 60 - padło również pytanie odnośnie wydajności w innych grach, jeżeli w lolu który jest równie wymagający potrafi być te 60-100 to dlaczego w cs:go jest aż tak tragicznie?

Nie oczekuję cudów tylko wyjaśnienia/rady od normalnych ludzi.

@Edit

Dodatkowo chodzi mi też o mój sprzęt, założyłem po innych grach, że i w cs:go powinno być więcej fps, może jednak mój komputer się do tej gry nie nadaje? A może jednak to wina czegoś innego?

Opublikowano

Zamiast od razu napisać, że masz wszystkie sterowniki zaktualizowane do najnowszej wersji, to starsza się chwalić tym, że potrafisz ustawić sobie w programiku od "nvidii" opcje na wydajność. Brawo ! (I tutaj czytanie ze zrozumieniem nic nie da skoro autor nie potrafi poprawnie zinterpretować zdania). Mogłem za sugerować Ci, że posiadasz nieoryginalną kopie systemu z tego względu, że "normalni ludzie" dbają o tak ważna a zarazem drogą rzecz jaką jest windows. W cs:go będziesz mieć mniej fps'ów bo masz coś namieszane w systemie lub w pliku cfg cs'a, a to, że w lolu masz więcej fps'ów to potwierdza tylko to, że fizycznie komputer jest sprawny. Następnym razem jak zakładasz temat to chociaż zapoznałbyś się z regulaminem jego zakładaniu, a nie kazał wszystkim spamować o to, co ty masz a czego nie masz (np. specyfikacja komputera). Z mojej strony to tyle. Dziękuje dobranoc.

Bywalec
Opublikowano

Zamiast od razu napisać, że masz wszystkie sterowniki zaktualizowane do najnowszej wersji, to starsza się chwalić tym, że potrafisz ustawić sobie w programiku od "nvidii" opcje na wydajność. Brawo ! (I tutaj czytanie ze zrozumieniem nic nie da skoro autor nie potrafi poprawnie zinterpretować zdania). Mogłem za sugerować Ci, że posiadasz nieoryginalną kopie systemu z tego względu, że "normalni ludzie" dbają o tak ważna a zarazem drogą rzecz jaką jest windows. W cs:go będziesz mieć mniej fps'ów bo masz coś namieszane w systemie lub w pliku cfg cs'a, a to, że w lolu masz więcej fps'ów to potwierdza tylko to, że fizycznie komputer jest sprawny. Następnym razem jak zakładasz temat to chociaż zapoznałbyś się z regulaminem jego zakładaniu, a nie kazał wszystkim spamować o to, co ty masz a czego nie masz (np. specyfikacja komputera). Z mojej strony to tyle. Dziękuje dobranoc.

Popatrz na 4 post w tym temacie, może w końcu zrozumiesz, że o aktualizowaniu sterowników pisałem.

Przeinstalowałem cs'a jak i steam'a a problem się nie rozwiązał więc nie jest to problem ustawień/plików gry.

Właśnie po to założyłem ten temat ponieważ NIE WIEM, dlaczego jest taka różnica w wydajności pomiędzy dwoma grami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...